Julio Ricardo Cruz je Milanu spet omogočil enakovreden boj za naslov prvaka. Foto: EPA
Julio Ricardo Cruz je Milanu spet omogočil enakovreden boj za naslov prvaka. Foto: EPA
Robert Pires (levo) in Eidur Gudjohnsen (desno)
Mreži na Stamford Bridgeu sta tokrat mirovali. Foto: EPA
Richard Javier Morales
Igralec Osasune Richard Javier Morales je takole dobil zračni dvoboj. Foto: EPA

V drugem velikem evropskem derbiju sredinega večera sta se v Londonu udarila Chelsea in Arsenal. Mreži se na Stamford Bridgeu nista zatresli, kar pomeni da ima Chelsea pet krogov pred koncem prvenstva pred topničarji še vedno "neulovljivih" 11 točk prednosti.

Dvakrat blizu zadetka
Juventus je bil v najbolj pričakovani tekmi italijanskega prvenstva sicer blizu zadetka, saj sta okvir vrat stresla tako Brazilec Emerson kot Zlatan Ibrahimović. Milan je poraz s konca tedna popravil na tekmi proti Chievu. Edini strelec je bil Clarence Seedorf. S slabimi nastopi nadaljuje Roma, ki je na svojem igrišču izgubila proti Sieni z 0:2.

Arsenal blizu 2. mestu
Londonski derbi ni toliko odločal o naslovu državnega prvaka, ki bo po natanko 50 letih skoraj zagotovo romal v vitrine na Stamford Bridgeu, temveč bolj o drugem mestu, ki še neposredno pelje v Ligo prvakov.

Arsenal je z osvojeno točko na lestvici angleškega prvenstva pobegnil Manchester Unitedu že na štiri točke prednosti. Rdeči vragi so izgubili na Goodison Parku, kjer je Everton slavil z zadetkom Duncana Fergusona. Rdeči vragi so sicer tekmo končali le z devetimi igralci. Gary Neville je bil izključen, ker je žogo brcnil med Evertonove navijače, Paul Scholes pa zaradi dveh rumenih kartonov.

Sreda tudi v znamenju pokalov
Na večini preostalih pomembnejših nogometnih držav so bile odigrane pokalne tekme. V Nemčiji je Bayern München v gosteh premagal Arminio Bielefeld z 2:0 in bo v finalu igral s Schalkejem, ki je v torek po streljanju enajstmetrovk (5:4) izločil Werder.

V Španiji potnika v finale določata dve tekmi. Osasuna si je pred povratno tekmo proti Atleticu Madridu nabrala gol prednosti, saj je na lastni zelenici slavila 1:0. Prva tekma med Betisom in Athleticom iz Bilbaa bo na sporedu v četrtek.

V Franciji sta bili odigrani še preostali dve tekmi četrtfinala pokala. Nimes je na domači zelenici s 4:3 presenetljivo izločil Sochauxa, Auxerre pa v gosteh z 2:1 Boulogno. Že v torek je Sedan z 2:1 izločil Grenoble, Monaco pa je bil z 1:0 boljši od Clermonta. Zanimivo je, da so se vse štiri tekme končale po podaljšku!