Foto:
Foto:

Uefa se je odločila, da mora Inter zaradi neredov navijačev na tekmi proti Milanu šest evropskih tekem igrati pred praznimi tribunami.
Zadnji dve tekmi kazni sta sicer pogojni za tri leta. Če se bodo v tem času zgodili novi incidenti, bo Evropska nogometna zveza kazen v celoti izvršila.

Uefa je skupni izid četrtfinala Lige prvakov registrirala s 5:0 za Milan, Inter pa bo moral plačati tudi 300.000 švicarskih frankov kazni.

Kot je znano, je bil torkov tovrstni obračun med mestnima tekmecema prekinjen v 73. minuti pri vodstvu Milana z 1:0, ker so navijači Interja po razveljavljenem zadetku Cambiassa na igrišče metali bakle. Ena izmed njih je v rame zadela tudi vratarja Milana Dido.

Nemški sodnik Markus Merk je po incidentu tekmo nadaljeval 15 minut kasneje, vandar so se dogodki ponovili in srečanje je bilo dokončno prekinjeno.

Milan je prvo srečanje kot domačin dobil z 2:0 in je bil praktično že uvrščen v polfinale. Tam ga sicer čaka nizozemski PSV Eindhoven.

To je bila že druga tekma v letošnji Ligi prvakov, ki je bila prekinjena v Italiji. Na tekmi Roma - Dinamo Kijev je objekt zadel v glavo sodnika. Uefa je Romo kaznovala z dvema tekmama brez občinstva.