Goran Pandev je dosegel najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: Reuters
Goran Pandev je dosegel najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: Reuters
Thomas Müller
Na eni strani navdušenje, na drugi globoko razočaranje - Thomas Müller takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu. Foto: EPA
Leonardo
Trener Interja Leonardo se je takole veselil velike zmage v Münchnu. Foto: EPA
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder je z izenačenjem v 63. minuti vrnil aktualne evropske prvake v igro. Foto: Reuters
Mario Gomez in Julio Cesar
Mario Gomez je v 21. minuti izenačil na 1:1. Na prvi tekmi v Milanu je zadel v zadnji minuti. Foto: Reuters
Louis van Gaal
Veselje Bayernovega trenerja Louisa van Gaala v prvem polčasu je bilo prehitro. Foto: Reuters
Samuel Eto'o in Juto Nagatomo
Samuel Eto'o je po zadetku na klopi pozdravil soigralca Juta Nagatoma. Foto: EPA
Javier Hernandez
Javier Hernandez je bil junak v Manchestru. Foto: EPA

Srečanje v Münchnu je bila napeto od prve do zadnje minute. Gostje so hitro povedli, že v 4. minuti je po lepi podaji v globino Gorana Pandeva zadel Samuel Eto'o, ki je žogo spravil med nogama Thomasa Krafta. Kamerunec je bil bržkone v nedovoljenem položaju, a to ni zmedlo domačih nogometašev, ki so strnili vrste in si v naslednje pol ure z dvema goloma pripravili izvrstno izhodišče za nadaljevanje tekme.
Gomez kaznoval novo napako Cesarja
V 21. minuti je izenačil Mario Gomez, strelec že na prvi tekmi v Milanu. Tako kot na San Siru žoge po strelu od daleč Arjena Robbna ni uspelo zadržati Juliu Cesarju, odbila se mu je od prsi, v mrežo pa jo je spretno iz težkega položaja s hrbtom obrnjen proti vratom potisnil nemški reprezentančni napadalec. To je bil že njegov osmi zadetek v letošnji Ligi prvakov.
10 minut pozneje je Bayern prišel v vodstvo. Robben je tokrat prodrl po levi strani, žoga pa se je po podaji v sredino od Thiaga Motte odbila naravnost pred Thomasa Müllerja, ki je še drugič matiral Cesarja.
Sledile so minute, ko bi lahko Bavarci dokončno odločili potnika med najboljših osem ekip v Evropi, vendar jim to ni uspelo. Najprej se je v 35. minuti za napake odkupil Cesar, ko je čez prečko preusmeril strel Francka Riberyja, ki je sam prodrl pred njega. Do konca odmora je bilo še nekajkrat nevarno pred vrati gostov, najlepša priložnost je bila tista v 40. minuti, ko je po strelu Gomeza z desne strani žoga počasi potovala po golovi črti, pred Müllerjem pa jo je še pravočasno s pomočjo vratnice odbil Andrea Ranocchia.

Sneijder izenačil na 2:2
V 62. minuti je bil Cesar znova na preizkušnji. Gomez je sijajno udaril z desnico iz voleja, a preveč po sredini vrat in Brazilec se je izkazal s spektakularno obrambo. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla že v naslednji minuti, ko je Wesley Sneijder z roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom po tleh izenačil na 2:2. Kraft se je stegnil, a bil prekratek.
Inter je imel v tistem trenutku še pol ure časa, da se še z enim zadetkom prebije v četrtfinale. To mu je po pobudi uspelo v 88. minuti, ko je v kazenskem prostoru ob neodločnem Brenu preigraval Eto'o, podal na desno stran Pandevu, ta pa je z izjemnim diagonalnim strelom z levico zadel za zmago z 2:3. Tokrat je bil Kraft brez moči, saj je žoga končala v desnem zgornjem kotu.
Že predtem je imel še dve priložnosti Sneijder, ob drugem poskusu mu je zadetek bržkone preprečil prav Makedonec, ki ga je Nizozemec nastreljal v hrbet. Morda odločilni trenutek na tekmi pa se je zgodil že sredi drugega polčasa, ko sta igrišče zapustila Robben in Daniel Van Buyten, namesto njiju pa sta vstopila Hamit Altintop in Holger Badstuber.
Interju ni mogel pomagati kapetan Javier Zanetti, ki je pripotoval na Bavarsko, a ponoči dobil povišano telesno temperaturo. Od začetka Lige prvakov je do zdaj le Ajaxu uspelo napredovati po domačem porazu. V sezoni 1995/96 so Nizozemci prvo tekmo s Panathinaikosom izgubili z 0:1, v Atenah pa slavili s 3:0, trener je bil zdajšnji trener Bayerna Louis van Gaal.
Hernandez dvakrat zadel na Old Traffordu
Na drugi tekmi je Manchester United z 2:1 izločil Marseille. Pred tremi tedni na Velodromu ni bilo zadetkov, tokrat pa so rdeči vragi hitro povedli. V 5. minuti je v kazenskem prostoru streljal Wayne Rooney, Javier Hernandez pa je podstavil nogo in žogo je šla v prazno mrežo. Mehičan se je v 75. minuti znova vpisal med strelce po predložku Ryana Giggsa z desne strani. Sedem minut pozneje je Marseille izid znižal z avtogolom Wesa Browna z glavo po strelu iz kota. Za kaj več mu je zmanjkalo časa.
Pri gostiteljih je manjkal Nemanja Vidić, ki po poškodbi na sobotni tekmi FA-pokala proti Arsenalu (2:0) še ni okreval.
Osmina finala, povratne tekme:
Bayern - INTER 2:3 (2:1) 1:0
Gomez 21., Müller 31.; Eto'o 4., Sneijder 63., Pandev 88.
Bayern: Kraft, Lahm, van Buyten ( 70./Badstuber), Breno ( 89./Kroos), Pranjić, Schweinsteiger, Gustavo , Robben ( 68./Altintop), Müller, Ribery, Gomez.

Inter: Cesar, Maicon, Ranocchia, Lucio , Chivu ( 87./Nagatomo), Cambiasso, Motta , Sneijder, Stanković ( 51./Coutinho), Eto'o, Pandev ( 89./Kharja ).
Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)
MANCHESTER UNITED - Marseille 2:1 (1:0) 0:0
Hernandez 5., 75.; Brown 82./ag
Manchester United: van der Sar, O'Shea ( 37./Rafael 70./Fabio), Brown, Smalling, Evra, Giggs, Scholes, Carrick, Nani ( 62./Valencia), Rooney, Hernandez .

Marseille: Mandanda, Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo, Mbia ( 80./J. Ayew), Cheyrou, Gonzalez, Remy , Gignac ( 69./Valbuena ), A. Ayew.
Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - LYON 1:1
CHELSEA - KÖBENHAVN 2:0
Že odigrano:
TOTTENHAM
- Milan 0:0 1:0

SCHALKE - Valencia 3:1 (1:1) 1:1
Farfan 40., 94., Gavranović 52.; Costa 17.
ŠAHTAR - Roma 3:0 (1:0) 3:2
Hübschman 18., Willian 58., Eduardo 86.
RK: Mexes 41./Roma
Borriello (Roma) je v 28. minuti zapravil 11-metrovko.
BARCELONA - Arsenal 3:1 (1:0) 1:2
Messi 45., 71., Xavi 69.; Busquets 53./ag
RK: van Persie 56./Arsenal

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku. Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.