Ronaldo je za carioce v 97 nastopih dosegel 62 golov in je za Pelejem in Zicom tretji strelec vseh časov. Foto: EPA
Ronaldo je za carioce v 97 nastopih dosegel 62 golov in je za Pelejem in Zicom tretji strelec vseh časov. Foto: EPA

Ronaldo Luis Nazario de Lima, s 16 zadetki najboljši strelec svetovnih prvenstev vseh časov, se je pridružil treningom Flamenga. "Odvisno od številnih dejavnikov, a v štirih tednih bo pripravljen za pravo igro," napoveduje njegov zdravnik Bruno Mazziotti.

Po desnem kolenu, tokrat levo
32-letni napadalec, ki je v karieri prebolel že dve hudi poškodbi desnega kolena, si je levo koleno načel na februarski tekmi med Milanom in Livornom. Po koncu sezone mu je potekla pogodba z Milanom, od takrat pa je prost igralec. Prejšnji mesec je v pogovoru za L'Equipe povedal, da se je pogovarjal z Manchestrom Cityjem, a so v bržčas najbogatejšemu klubu na svetu dejali, da je šlo zgolj za informativni pogovor, da pa bi bili počaščeni, če bi zanje zaigral igralec, kot je Ronaldo.

Za koga bo tresel mreže?
"Gordo" (debelušček) je za brazilsko izbrano vrsto nazadnje zaigral na SP-ju v Nemčiji, od takrat pa je izgubil mesto v Real Madridu, po prestopu v Milan pa nikakor ni našel strelske forme oz. stalnega mesta v udarni enajsterici, s katero je zablestel že pri 17 letih v matičnem Cruzeiru. Na 331 ligaških tekmah v karieri je za šest različnih moštev zabil kar 251 golov, v letih 1996, 1997 in 2002 pa je bil razglašen za najboljšega igralca na svetu.

T. G.