Teun Koopmeiners je že prišel v Torino, kjer so ga pred zdravniškim pregledom čakali  številni navijači, ki so ga prosili za
Teun Koopmeiners je že prišel v Torino, kjer so ga pred zdravniškim pregledom čakali številni navijači, ki so ga prosili za "selfie" ali za avtogram. Foto: EPA

Chiesa je z Liverpoolom podpisal pogodbo do leta 2028. Ob prihodu ni skrival navdušenja: "Zelo sem srečen. Komaj sem čakal, da sem postal član Liverpoola. Srečna je tudi moja družina."

Ofenzivni vezist je nosil dres Juventusa vse od leta 2020, pri čemer je do leta 2022 zanj igral kot posojen igralec Fiorentine. 26-letnik je za staro damo skupaj odigral 98 tekem in dosegel 31 zadetkov ter v sezonah 2020–21 in 2023–24 osvojil italijanski pokal. Leta 2020 je z Juventusom postal še zmagovalec superpokala.

Koopmeiners iz Atalante k Juventusu
Nizozemski vezist Teun Koopmeiners je zapustil Atalanto in se preselil k Juventusu. Prestop je vreden 60 milijonov evrov. 26-letni Koopmaeiners je za Nizozemsko zaigral na 21 tekmah in dosegel tri gole. Zelo uspešen pa je bil v Bergamu, kjer je za Atalanto na 97 tekmah dosegel 26 golov, odkar se je leta 2021 preselil na Apeninski polotok.

Federico Chiesa bo okrepil napad Liverpoola. Foto: EPA
Federico Chiesa bo okrepil napad Liverpoola. Foto: EPA

Pri Juventusu računajo, da bo Nizozemec trenerju Thiagu Motti na voljo že v nedeljo na tekmi z Romo, kjer Torinčani želijo nadaljevati zmagoviti niz iz uvoda v sezono. Po uvodnih dveh zmagah imajo edini šest točk in so na vrhu lestvice.

Napoli potrdil prihod Lukakuja
Romelu Lukaku se iz Chelseaja odpravlja v Neapelj. 31-letni robustni belgijski napadalec bo danes opravil zdravniški pregled.

Lukaku je zadnjo sezono preživel na posoji pri Romi, prejšnjo pa na posoji v Interju. Belgijec s koreninami v Kongu naj bi v konici napada pri prvakih Serie A v sezoni 2022/23 zamenjal Nigerijca Victorja Osimhena, ki ga povezujejo z več klubi, Osimhen se je znašel tudi na radarju londonskega kluba.

Pri Chelseaju si prizadevajo poravnati številne odhodke, da bi uravnotežil poslovne knjige po še enem poletju velike porabe.

Pedro Neto, Joao Felix, Kiernan Dewsbury-Hall in Filip Jorgensen so prispeli na Stamford Bridge za več kot 200 milijonov evrov.