Dva zadetka Marcusa Thurama nista bila dovolj za zmago Interja. Foto: EPA
Dva zadetka Marcusa Thurama nista bila dovolj za zmago Interja. Foto: EPA

Gostitelji so na stadionu Luigi Ferraris povedli v 20. minuti. Po predložku s prostega strela je branilec Mattia Bani z glavo stresel prečko, odbito žogo pa je Alessandro Vogliacco pospravil v mrežo.

Inter je izenačil deset minut zatem. Nicolo Barella je z desne strani podal pred vrata, Marcus Thuram pa je bil natančen z glavo.

Ogromno dela za videosodnika
V 36. minuti je sodnik Ermanno Feliciani zelo hitro pokazal na belo točko. Milan Badelj je posredoval pred Thuramom in zadel žogo, nato pa je Francoz padel in to je opazil tudi videosodnik, zato je razveljavil najstrožjo kazen za Inter.

Osem minut pred koncem je rezervist Davide Frattesi podal do Thurama, ki je z lobom matiral vratarja Genoe Pierluigija Gollinija. Stranski sodnik je takoj dvignil zastavico, znova se je oglasil videosodnik, ki je opazil, da Thuram ni bil v prepovedanem položaju. Zadetek je obveljal.

Junior Messias v drugem poskusu le ukanil Sommerja
Ko je kazalo, da se bo prvak domov vrnil s polnim izkupičkom, pa je v kazenskem prostoru z roko igral Yann Bisseck. Znova je videosodnik svetoval glavnemu delivcu pravice Felicianiju, da si ogleda posnetek ob stranski črti. Opazil je igranje z roko in sledila je najstrožja kazen. Gostujoči vratar Yann Sommer jo je obranil, vendar je izvajalec Junior Messias nato le prišel do žoge in jo poslal v mrežo za 2:2 v 96. minuti.

Okafor v 95. minuti preprečil poraza Milana
Milan je tako kot mestni tekmec Inter osvojil le točko. Na San Siru se je izvlekel proti Torinu (2:2), potem ko je že zaostajal z 0:2. Alvaro Morata je v 89. minuti znižal, Noah Okafor pa je z izjemnim volejem v 95. minuti izenačil.

Fofana okrepil Milanovo zvezno vrsto
Vodstvo Milana je uradno potrdilo zadnjo poletno okrepitev. Član rdeče-črnih je postal zdaj že nekdanji član Monaca Youssouf Fofana. Monačani so za 25-letnega vezista, ki so si ga želeli tudi pri Manchester Unitedu in Wast Hamu, dobili 23 milijonov evrov in še dva milijona dodatkov.

Fofana je podpisal pogodbo do junija 2028. Pred njim so klub poleti okrepili še Alvaro Morata (13 milijonov evrov), Strahinja Pavlović (18 milijonov) in Emerson Royal (15 milijonov).

Empoli, pri katerem Petar Stojanović ni igral, se je z Monzo razšel brez zadetkov.

Udinese remiziral z Bologno
Nogometaši Udineseja, pri katerih sta tekmo začela Jaka Bijol in Sandi Lovrić, Davida Pejičića pa ni bilo v zasedbi, so remizirali z Bologno (1:1). Bologna je povedla v 57. minuti, ko je Riccardo Orsolini unovčil enajstmetrovko. Videmčani, ki imajo novega trenerja Kosto Runjaića, so izenačili v 68. minuti, po zgrešeni enajstmetrovki je po kotu zadel Lautaro Giannetti.

Slab začetek Napolija
Verona je poskrbela za slab začetek sezone Napolija, ki ga po novem vodi Antonio Conte. Verončani so povedli v 50. minuti po golu Dailona Livramenta, do konca tekme pa je dvakrat zadel še Daniel Mosquera za 3:0.


1. krog:
GENOA − INTER 2:2 (1:1)
Vogliacco 20., Mesiass 96.; Thuram 30., 85.

PARMA − FIORENTINA 1:1 (1:0)
Man 22.; Biraghi 75.
RK: Pongračić 83./Fiorentina

EMPOLI − MONZA 0:0
Stojanović je sedel na klopi Empolija.

MILAN − TORINO 2:2 (0:1)
Morata 89., Okafor 95.; Thiaw 30., Zapata 68./ag

BOLOGNA − UDINESE 1:1 (0:0)
Orsolini 57.; Giannetti 68.
Thauvin (Udinese) je v 68. minuti zapravil 11-m.
Bijol je igral vso tekmo, Lovrić do 58. minute, Pejičić (vsi Udinese) ni bil v postavi.

VERONA − NAPOLI 3:0 (0:0)
Rocha Livramento 50., Mosquera 75., 94.
Flakus Bosilj ni bil v postavi Verone.

CAGLIARI − ROMA 0:0

LAZIO − VENEZIA 3:1 (2:1)
Castellanos 11., Zaccagni 44./11-m, Altare 81./ag; Andersen 3.
Črnigoj (Venezia) je igral od 70. minute.

LECCE - ATALANTA 0:4 (0:2)
Brescianini 35., 66., Retegui 45., 57./11-m

JUVENTUS - COMO 3:0 (2:0)
Mbangula 23., Weah 45., Cambiaso 91.