Navijači Olimpije Green Dragonsi zahtevajo odstop uprave kluba. Foto: MMC RTV SLO
Navijači Olimpije Green Dragonsi zahtevajo odstop uprave kluba. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija v Pokalu Hervis izločila Celjane

Izjalovil se je tudi zadnji poskus personalizacije navijačev severne tribune na pokalni tekmi s Celjani (2:0), kar so nekateri navijači vzeli zelo osebno in tudi izkoristili za nove zaplete. Pri Olimpiji si želijo prave navijaške kulture. "To seveda ni le naš problem in potrebujemo zakon o navijačih, kar bomo izpostavili tudi na združenju prvoligašev," pravi direktor kluba Luka Velepič.

(Pre)prodaja vstopnic in piva, grafitiranje ...
Ni skrivnost, da se ljubljanski navijači že dlje ne strinjajo z delovanjem kluba in s posamezniki, ki ga upravljajo. Stalno nestrinjanje je navzoče tudi na vseh tekmah. Neuradno je slišati tudi informacije o preprodaji navijaških vstopnic, nedovoljeni prodaji piva, grafitiranju in tudi škodi na novem stadionu, ki po zadnji tekmi še ni ocenjena. V klubu poudarjajo, da bodo račun za škodo, ki jo bodo povzročili tuji navijači, pošiljali gostujočim klubom, izgrednike v lastnih vrstah pa bodo skušali poiskati tudi na videoposnetkih.

Posebne priprave na večni derbi
Ob tem ne gre prezreti, da se vztrajno bliža tudi derbi z Mariborom (29. september) in pri Olimpiji so že napovedali, da se bodo pred to tekmo posebej sestali tudi z mariborskim klubom in policijo ter na ta način skušali preprečiti dogajanje, ki ne sodi na tribune športnih objektov.

Olimpija v Pokalu Hervis izločila Celjane