Pred množico fotografov je poljubil dres katalonskega velikana. Foto: Reuters
Pred množico fotografov je poljubil dres katalonskega velikana. Foto: Reuters
Cesc Fabregas
Nasmeh, ki so se ga razveselili navijači Barcelone - Cesc Fabregas se je vrnil v matični klub. Foto: EPA

24-letni Španec je v ponedeljek prestal dva zdravniška pregleda in se z vodstvom kluba dogovoril o finančnih podrobnostih. Evropski prvak je "izgubljenega sina" javnosti predstavil po podpisu pogodbe, na stadionu Camp Nou ga je pozdravilo več kot 30.000 navijačev.

Upa, da bo zgradil nove velike spomine Barce
"Dolgo, res dolgo časa sem čakal na ta trenutek. To je zame res poseben dan. Vem, da je bilo veliko ljudi razočaranih ker sem pred leti zapustil Barcelono, a zdaj sem tukaj - pred največjim izzivom v moji karieri. Osem let sem bil odsoten, zdaj pa upam, da bom navijačem Barcelone pričaral veliko novih lepih spominov," je bil na novinarski konferenci dobre volje 24-letni vezist.

Osnovna cena - 30 milijonov funtov
Številke še niso uradne, BBC poroča, da bo Arsenal prejel 30 milijonov funtov, dodatnih pet milijonov pa lahko dobi glede na število Fabregasovih tekem in osvojenih lovorik. Barcelona je odkupno klavzulo postavila na 200 milijonov evrov.

Wenger hvaležen za vse, kar je dal Arsenalu
"Razumem Cescovo željo, da se vrne v matični klub, zato sem sprejel zadnjo ponudbo Barcelone. Seveda pa naj poudarim, da si njegovega odhoda nikakor nisem želel. Hvaležen sem mu za vse, kar je dal Arsenalu," se je na koncu le vdal trener Londončanov Arsene Wenger.

Guardiola: Razviti ga v še boljšega igralca
Španski prvak je novico potrdil po koncu prve tekme superpokala, ko je na gostovanju pri Realu dosegel rezultat 2:2. "Cesc je odraščal v Barceloni. Na tako izjemno raven je napredoval po zaslugi gospoda Wengerja. V klub se vrača boljši igralec, kot ga je zapustil. Zdaj je naša naloga, da se razvije v še boljšega nogometaša," je novico potrdil trener Barcelone Pep Guardiola.