Jordi Alba je bil junak večer na stadionu Los Carmenes v Granadi. Izsilil je podaljšek v 92. minuti in nato še potrdil zmago Barcelone z evrogolom. Foto: Reuters
Jordi Alba je bil junak večer na stadionu Los Carmenes v Granadi. Izsilil je podaljšek v 92. minuti in nato še potrdil zmago Barcelone z evrogolom. Foto: Reuters

Atletico in Real sta izpadla že v 2. in 3. krogu, zato so izbranci Ronalda Koemana zdaj glavni favoriti za naslov.

Kenedy kaznoval napako Umtitija
V uvodne pol ure je imela Barcelona 65-odstotno posest žoge, Granada pa je čakala na priložnost in jo dočakala v 33. minuti. Samuel Umtiti je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom. Alberto Soro je podal pred vrata, kjer je Brazilec Kenedy iz bližine zatresel mrežo.

35-letni Roberto Soldado je povišal na 2:0 na začetku drugega polčasa. Foto: Reuters
35-letni Roberto Soldado je povišal na 2:0 na začetku drugega polčasa. Foto: Reuters

Soldado povišal na 2:0
Takoj na začetku drugega polčasa je Angel Montoro z dolgo podajo zaposlil Roberta Soldada. Izkušeni napadalec je švignil mimo Umtitija in z natančnim strelom po tleh matiral Marc-Andreja ter Stegna za 2:0.

Trincao in Dembele v prečko
Koeman je moral osvežiti ekipo. Vstopili so Sergino Dest, Ousmane Dembele, Martin Braithwaite in četrt ure pred koncem še Riqui Puig. Granada se je organizirano branila. Še najbližje znižanju je bil Trincao v 63. minuti, ko je stresel prečko.

V zadnjih desetih minutah je gostiteljem zmanjkalo moči. Antoine Griezmann je zapravil dve veliki priložnosti, Dembele pa je zadel prečko v 87. minuti.

Jordi Alba izsilil podaljšek
Dve minuti pred koncem rednega dela je Griezmann znižal po podaji Lionela Messija. "Bunker" Granade je bil načet. V 90. minuti je Messi stresel vratnico. Argentinec je nato v 92. minuti na levi strani kazenskega prostora našel Griezmanna. Francoz je z glavo podal pred vrata, kjer je Jordi Alba potisnil žogo v mrežo.

V zadnji akciji rednega dela je imel rezervist Luis Suarez veliko priložnost za zmago Granade, po desni strani je ušel obrambi Barce, a njegov diagonalni strel je zletel malce mimo vrat.

Antonie Griezmann se je izkazal z dvema goloma in dvema podajama. Foto: Reuters
Antonie Griezmann se je izkazal z dvema goloma in dvema podajama. Foto: Reuters

Fede Vico hitro izničil vodstvo Barcelone
Na vrsti je bil podaljšek. Jordi Alba je v 100. minuti z leve strani podal pred vrata, kjer je Griezmann z glavo zabil žogo pod prečko za prvo vodstvo Barcelone.

Gostitelji so krenili s sredine in takoj imeli priložnost za izenačenje, saj je Dest v kazenskem prostoru podrl Carlosa Nevo. Fede Vico je poslal ter Stegna v napačno smer za 3:3.

Izjemna akcija Griezmanna in Albe
V 108. minuti je vratarju Aaronu še uspelo odbiti strel Messija, a je bil na pravem mestu Frenkie de Jong, ki je potisnil žogo v mrežo. V 113. minuti sta najlepšo akcijo večera na stadionu Nuevo Los Carmenes izpeljala Griezmann in Jordi Alba, ki je žogo z volejem poslal v mrežo, potem ko je Francoz sijajno podal z zunanjim delom stopala.


Španski kraljevi pokal, četrtfinale:
Almeria - SEVILLA 0:1 (0:1)
Ocampos 67.

LEVANTE - Villarreal * 1:0 (0:0)
Roger 121.

Granada - BARCELONA * 3:5, 2:2 (1:0)
Kenedy 33., Soldado 47., Fede Vico 103./11-m ; Griezmann 88., 100., Jordi Alba 92., 113., de Jong 108.
* - po podaljšku

Granada: Aaron, Victor Diaz, Domingos Duarte, German, Carlos Neva, Eteki (105./Perez), Montoro, Puertas (80./Vallejo), Soro (58./Fede Vico), Kenedy (46./Darwin Machis), Soldado (66./Suarez).

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto (57./Dest), Araujo, Umtiti (64./Braithwaite), Jordi Alba, de Jong, Busquets (76./Puig), Pedri (105./Lenglet), Trincao (63./Dembele), Messi, Griezmann.

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez

Betis - ATHLETIC BILBAO ** 2:5, 1:1 (0:0)
Juanmi 84.; Raul Garcia 94.
** - po streljanju 11-m

11-m: Mandi; Raul Garcia, Inaki Williams, Morcillo, Berchiche.

Polfinale bo na sporedu 10. februarja in 3. marca.