Pri 3:0 so se takole skupaj veselili strelci vseh golov Alberto Gilardino, Claerence Seedorf in Kaka. Foto: Reuters
Pri 3:0 so se takole skupaj veselili strelci vseh golov Alberto Gilardino, Claerence Seedorf in Kaka. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo in Wayne Rooney
Največja zvezdnika Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo in Wayne Rooney sta bila nemočna. Foto: Reuters
Clarence Seedorf
Clarence Seedorf je že na začetku ogrel dlani Edwina van der Sara, v 11. minuti podal Kakaju za vodilni zadetek, nato pa zadel še sam za 2:0. Foto: Reuters
Veselje na milanskih ulicah

V prvem polčasu sta zadela igralca tekme Kaka in Clarence Seedorf, dokončno pa je rdeče vrage potopil Alberto Gilardino v 78. minuti. Šestkratnemu evropskemu prvaku je uspevalo vse in je Liverpoolu poslal močan signal, tako nemočnega Manchester Uniteda, ki je upal na trojno krono, pa to sezono še nismo videli. Če se je na prvi polfinalni tekmi v zadnje pol ure pobral in izvlekel zmago s 3:2, tokrat ni imel nobene možnosti za preobrat.

Milan takoj krenil v napad
Že uvod na deževnem San Siru je nakazal, da bo to večer rdeče-črnih. Seedorf je z lepim strelom že po nekaj minutah ogrel dlani Edwina van der Saara, nato pa v 11. minuti podal Kakaju, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel deseti gol v Ligi
prvakov, s čimer je zanesljivo prvi strelec te sezone.

Že ob polčasu bi bilo lahko 3:0
Manchester je igral preveč obrambno in prvič zapretil šele v 20. minuti, ko je Ryan Giiggs streljal s skoraj dvajsetih metrov, vendar je Dida dobro posredoval. Seedorf, ki bo 23. maja v Atenah lovil že svoj četrti evropski naslov (s tremi klubi), je v 30. minuti zadel na podoben način kot Kaka, potem ko je bil argentinski branilec Gabriel Heinze spet povsem izgubljen. Le malo kasneje je imel veliko priložnost še Pipo Inzaghi.

Ronaldo daleč od svoje igre
V drugem polčasu je oslabljeni Manchester nekoliko pritisnil, vendar brez uspeha. Še najlepšo priložnost je imel Darren Fletcher, ki pa je zgrešil vrata. Wayne Rooney enostavno ni dobival pravih žog, najboljšega nogometaša letošnje sezone Cristiana Ronalda pa so Italijani na čelu z sijajnim Gennarom Gattusom povsem onemogočili. Alex Ferguson je z menjavo čakal do 77. minute, ko je v igro vstopil Louis Saha, vendar uspeha ni bilo. Še več - Alberto Gilardino je iz protinapada povišal na 3:0.

Milan ne bi mogel igrati bolje
"Nobeden od trenerjev si ni predstavljal takšne tekme. Igrali smo popoln nogomet. Sanjsko! Manchester je zelo močno moštvo. Dobro smo odigrali že prvo tekmo, kar nam je dalo moči tudi za današnji obračun," je povedal trener Milana Carlo Ancelotti, ki bo hitro misli preusmeril k Liverpoolu. Pred dvema letoma sta se v finalu Lige prvakov prav tako srečala Milan in Liverpool. Takrat je po enajstmetrovkah zmagal Liverpool, ki je ob polčasu zaostajal 0:3.

Poznala se je utrujenost!
Trener Manchestra Alex Ferguson je povedal, da so bili njegovi varovanci ves večer na napačni nogi in so poceni dobivali gole: "Psihološko so bili bolje pripravljeni, nam pa se je poznala tudi utrujenost, saj isti nogometaši igrajo že nekaj tednov zapored. Milan je bil bolj oster, hitrejši. Po polčasu smo potrebovali gol, po pravici povedano pa se je videlo, da nikakor ne moremo zadeti."

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:
MILAN
- Manchester Utd. 3:0 (2:0) (prva tekma: 2:3)
67.500; Kaka 11., Seedorf 30., Gilardino 78.

 
-------------------------------------- Dida van der Sar
Oddo O'Shea *
Nesta Brown
Kaladze Vidić
Jankulovski Heinze
Gattuso ** Fletcher
Pirlo Carrick
Ambrosini Scholes
Seedorf Ronaldo
Kaka *** Giggs
Inzaghi * Rooney
--------------------------------------
* 67./Gilardino * 77./Saha
** 84./Cafu
*** 86./Favalli
Sodnik: Franck De Bleeckere (BEL)
Veselje na milanskih ulicah