Zlatan Ibrahimović se je takole veselil s pokalom za zmago v  superpokalu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović se je takole veselil s pokalom za zmago v superpokalu. Foto: EPA
Robinho in Thiago Motta
Italijanski superpokal je bil drugič odigran na Ptičjem gnezdu, osrednjem stadionu olimpijskih iger 2008. Tudi pred dvema letoma je Inter izgubil, z 2:1 je bil boljši Lazio. Foto: Reuters
Wesley Sneijder
Christian Abbiati je bil ob prostem strelu Wesleyja Sneijderja v 22. minuti nemočen. Foto: Reuters
Dejan Stanković
Dejan Stanković je igral do 74. minute, ko ga je zamenjal Giampaolo Pazzini. Foto: Reuters

Inter je v prvem polčasu pred 70.000 gledalci na olimpijskem stadionu igral bolje in zasluženo vodil po odlično izvedenem prostem strelu Sneijderja v 22. minuti. Nekoliko z leve strani je natančno meril prek živega zidu v desni zgornji kot Milanovih vrat. Christian Abbiati se je žoge sicer dotaknil, a ji ni uspel preprečiti poti v mrežo.

Nizozemec bo po pisanju La Gazzette dello Sport kariero nadaljeval v Manchestru. Toda ne v Unitedu, temveč v njegovem mestnem tekmecu Cityju. Odškodnina naj bi znašala 36 milijonov evrov, 27-letni vezist pa naj bi zaslužil po 6 milijonov evrov na sezono. Potrditev novice iz obeh klubov sicer še ni.

Ibrahimović napovedal preobrat
Milan se je prebudil šele v 39. minuti, ko je Robinho našel Kevina Princea Boatenga sredi kazenskega prostora, a je bil ta prekratek. Minuto pozneje je Zlatan Ibrahimović z glavo meril v vratnico.

Rdeče-črni so dobro igro iz končnice prvega polčasa prenesli tudi v drugega. Najprej je imel priložnost za izenačenje Clarence Seedorf, vendar je moral na veselje počakati do 60. minute. Tedaj mu je na desno stran kazenskega prostora žogo podal Robinho, neumorni nizozemski veteran je podaljšal v sredino, pred vrati pa je žogo z glavo iz bližine v mrežo preusmeril "Ibra" - 1:1.

Končni izid postavil Boateng
Kljub temu, da se je začela poznati utrujenost na obeh straneh, so bili v teh trenutkih rdeče-črni tisti, ki so bolj "grizli". Devet minut pozneje je Milan že vodil. Rezervist Alexandre Pato (v 62. minuti je zamenjal Robinha, Milanova igra pa je z njegovim vstopom postala hitrejša) je streljal v vratnico, a je odbita žoga končala točno na nogi Boatenga, ki mu s petih metrov ni bilo težko še enkrat premagati Julia Cesarja.

Šesto slavje za Milan
Do konca tekme so varovanci Massimiliana Allegrija brez večjih težav zadržali vodstvo. V 94. minuti je Samuel Eto'o zatresel mrežo, a je bil v nedovoljenem položaju. Kamerunec je imel še eno priložnost nekaj minut prej, vendar je iz voleja streljal mimo vrat.

Na 24. izvedbi italijanskega superpokala je Milan zmagal šestič (1988, 1992, 1993, 1994, 2004, 2011), Inter ostaja pri petih zmagah (1989, 2005, 2006, 2008, 2010).
Izjavi po tekmi:
Massimiliano Allegri, trener Milana: "Derbi je vedno derbi. V uvodnih 30 minutah je bilo težko, saj so se igralci zdeli utrujeni. V drugem delu smo igrali veliko bolje. Interju nismo več dovolili veliko priložnosti."
Gian Piero Gasperini, trener Interja: "V prvem polčasu smo igrali zelo dobro. O govoricah, da nas zapušča Sneijder, bomo govorili prihodnji teden, ko se vrnemo domov."
Italijanski superpokal, Peking:
MILAN
- INTER 2:1 (0:1)
70.000; Ibrahimović 60., Boateng 69.; Sneijder 22.
Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta ; Gattuso (75./Ambrosini ), van Bommel, Seedorf; Boateng (82./Emanuelson); Robinho (62./Pato), Ibrahimović.

Inter: Julio Cesar; Ranocchia, Samuel, Chivu; Zanetti, Thiago Motta , Stanković (74./Pazzini), Alvarez (63./Faraoni), Obi (82./Castaignos); Sneijder; Eto’o.