Foto:
Foto:
Goriški vratar Mitja Pirih.

Francozi so v Slovenijo prišli v popolni zasedbi, ki pa je glede na lansko izjemno sezono precej spremenjena. Mnogi zvezdniki (Morientes, Rothen, Giuly, Pršo ...) so odšli, je pa nekaj novih imen. Izstopa urugvajski strelec Javier Chevanton, nekoč Cimerotičev soigralec pri Lecceju. 23-letnik je odločil tudi tekmo uvodnega kroga francoskega prvenstva.

Iz Italije sta se k Monacu preselila še Mohammed Kallon in Modesto. Nova člana sta še tudi Perez in Maicon. Poškodovana Shabani Nonda in Jaroslav Plašil ne bosta igrala.

"Biti moramo previdni. Smo favoriti, vendar je lanska sezona pokazala, da favoriti vedno ne zmagujejo," ni prav nič podcenjevalen kapetan Gael Givet.

Po mir na Sočo
"Iztisniti moramo maksimum. Zavedamo se, da so možnosti minimalne. Izjemno vzdušje v Športnem parku nas bo posebej motiviralo," je povedal kapetan Miran Srebrnič.

Trener Pavel Pinni bo lahko računal tudi na Admirja Kršiča, ki na tekmi proti Domžalam (0:0) ni igral. Mladen Kovačević bo najverjetneje nared za gostovanje v Monte Carlu.

Slovenski prvaki so se iz evforične Nove Gorice, kjer je spektakel že nekaj dni tema številka ena, umaknili v mirnejše okolje v Most na Soči. Štadion bo seveda razprodan.

Nogometaši iz kneževine, ki jih trenira Didier Deschamps, so v Slovenijo prispeli v torek opoldne in zvečer trenirali pred zaprtimi tribunami. Pravijo, da na tako majhnem štadionu še niso igrali. Zanimivo je, da so s seboj pripeljali tudi kuharja. Očitno ničesar ne prepuščajo naključju.

Danes ob 20.45 (prenos na TVS 2):      
HIT GORICA MONACO

------ verjetni začetni postavi: ------
Pirih Roma
Srebrnič Maicon
Mavrič Givet
Kokot Squillaci
Živec Evra
Komac Zikos
Kršič Kallon
Puš Bernardi
Ranič Perez
Rodič Adebayor
Šturm Chevanton
---------------------------------------

Sodnik: Rene H. J. Temmink (Nizozemska)
Preostale sredine tekme 3. predkroga Lige prvakov:
ŠAHTJOR - CLUB BRUGGE ob 18.00
FERENCVAROS - SPARTA PRAGA 20.00
BAYER - BANIK OSTRAVA 20.30
CRVENA ZVEZDA - PSV EINDHOVEN 20.30
DINAMO BUKAREŠTA - MANCHESTER UTD 20.45
ROSENBORG - MACCABI HAIFA 20.45
BASEL - INTER 20.45
SHELBOURNE - DEPORTIVO 20.45
WISLA KRAKOW - REAL MADRID 20.45
Povratne tekme bodo 25. avgusta.
 
izidi torkovih tekem