Lucianu Moggiju (levo) mnogi pripisujejo zakulisno delovanje, a do zdaj mu niso še nič dokazali. Foto: EPA
Lucianu Moggiju (levo) mnogi pripisujejo zakulisno delovanje, a do zdaj mu niso še nič dokazali. Foto: EPA

Škandal je izbruhnil, potem ko so italijanski časopisi objavili vsebino telefonskih pogovorov iz lanske sezone med Moggijem in Pierluigijem Pairettom, odgovornim za delegiranje sodnikov, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je Moggi želel za Juventusove tekme točno določene delivce pravice.

Tožilstvo, ki je prisluškovalo pogovorom, je 272 strani "gradiva" že marca predalo italijanski nogometni zvezi, ki ga še preučuje.

Tako Moggi kot tudi Giraudo sta vsa namigovanja že zavrnila. "To so velike neumnosti. Ste se vprašali, zakaj je afera izbruhnila tik pred našim zasluženim zmagoslavjem v prvenstvu," je bil ogorčen Moggi, medtem ko je Giraudo dodal: "Juventusu znova sodi javnost, namesto da bi to počele ustrezne ustanove. Vsi so proti nam, toda mi bomo na igrišču še boljši in močnejši."

Juventus ima dva kroga pred koncem prvenstva tri točke prednosti pred Milanom. Stara dama si lahko 29. naslov zagotovi že v nedeljo z zmago nad Palermom, ob tem pa se rdeče-črni iz Parme ne smejo vrniti s polnim izkupičkom.