Andrej Ševčenko je bil maja takole hitrejši od branilca PSV-ja Wilfreda Boumaja in premagal Heurelha Gomesa. Foto: EPA
Andrej Ševčenko je bil maja takole hitrejši od branilca PSV-ja Wilfreda Boumaja in premagal Heurelha Gomesa. Foto: EPA
Guus Hiddink
Guus Hiddink ima kar nekaj težav pri sestavi moštva. Foto: EPA
Sylvain Wiltord
Lyon je letos v odlični formi. Foto: EPA
Djibril Cisse
Bo Djibril Cisse dobil priložnost za igro? Foto: EPA
Igralci Interja
Modro-črni bodo veseli kakršne koli zmage. Foto: EPA

Obe ekipi sta v dobri formi. Italijanski podprvaki so v nedeljo slavili v Cagliariju in po slabšem začetku prvenstva slavili četrtič zapored. V obrambi manjka poškodovani Alessandro Nesta. "Nekoliko smo počasni, sami si ustvarjamo težave," je nezadovoljen trener Carlo Ancelotti.



Več skrbi ima sicer Guus Hiddink, ki ne more računati na poškodovane Johna de Jonga, Miko Vayrynena, Thea Luciusa in kaznovanega Jana Hesselinka. PSV je v domačem prvenstvu s 3:0 odpravil Alkmaar, Philip Cocu je dosegel dva zadetka.

Statistika pred tekmo kaže na zmago Milana, ki je na San Siru dobil zadnjih deset tekem Lige prvakov z izjemno razliko v golih 27:4. PSV se je s sedmih gostovanj v Italiji vrnil vsega z enim samim remijem.

V drugi tekmi skupine E Fenerbahče gosti Schalkeja. Turki so na zadnjih desetih domačih tekmah v evropskih pokalih izgubili šestkrat, a so dobili tri od zadnjih štirih tekem. Fenerbahče je sicer izgubil vseh šest tekem proti nemškim klubom.

Bo Lyon še nizal zmage?
Lyon letos še ne pozna poraza. V državnem prvenstvu ima po 11 krogih že sedem točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci, v Ligi prvakov pa dve zmagi. Tokrat bodo gostili Olympiakos. Francoski prvak je neporažen na zadnjih 11 domačih tekmah v Ligi prvakov. Olympiakos je po 26 gostujočih tekmah v istem tekmovanju še brez zmage in kar z 22 porazi.

V isti skupini bo prebujeni Real pričakal Rosenborg. Beli balet v evropskih tekmah na Santiagu ni izgubil že 16 tekem (od tega je dobil kar 13 tekem). Na domači zelenici je Real vse štiri norveške nasprotnike vedno premagal vsaj z dvema zadetkoma razlike.

Končati serijo porazov
V izenačeni skupini G bo Anderlecht pričakal evropskega prvaka Liverpool. Gostitelji bodo skušali prekiniti črno serijo devetih zaporednih porazov v Ligi prvakov. Liverpool je v Belgiji zadnjič igral leta 1976, ko je v Bruggeu igral 1:1 in s skupnim izidom 4:3 osvojil Pokal Uefa.

Angleški prvak Chelsea bo serijo letošnjih tekem brez poraza skušal nadaljevati. Na Stamford Bridge prihaja Betis. Chelsea je v evropskih pokalih dosegel 99 golov in tako čaka na jubilej. Betis je proti angleškim klubom izgubil vse tri medsebojne tekme.

Bo Inter zmagal 1:0?
Inter je obe letošnji tekmi dobil v lanskem Juventusovem slogu - z 1:0. Nove točke bo lovil na Portugalskem pri Portu. Predzadnji evropski prvak je na zadnjih šestih domačih tekmah v Ligi prvakov dobil le eno tekmo. Inter na zadnjih sedmih gostujočih tekmah ni izgubil.

Najlepše presenečenje letošnjega tekmovanja je ob švicarskem Thunu gotovo Artmedia iz Bratislave. Artmedia je na zadnji tekmi v Glasgowu (letos v kvalifikacijah za Ligo prvakov) izgubila s 4:0 proti Celticu. Rangersi so nazadnje gostili kak slovaški klub leta 1959, ko so bratislavsko Rdečo zvezdo premagali s 4:3.

Torkove tekme
Liga prvakov, 3. krog, sreda ob 20.45:

Skupina E:
FENERBAHČE - SCHALKE
MILAN - PSV (prenos na TVS 2)

Lestvica:                           
MILAN              2  1 1 0  5:3  4 
FENERBAHČE         2  1 0 1  4:3  3 
PSV                2  1 0 1  1:3  3 
SCHALKE            2  0 1 1  2:3  1 
Skupina F:
LYON - OLYMPIACOS
REAL MADRID - ROSENBORG

Lestvica:                           
LYON               2  2 0 0  4:0  6 
ROSENBORG          2  1 0 1  3:2  3 
REAL MADRID        2  1 0 1  2:4  3 
OLYMPIACOS         2  0 0 2  2:5  0 
Skupina G:
ANDERLECHT - LIVERPOOL
CHELSEA - BETIS

Lestvica:                            
LIVERPOOL          2  1 1 0  2:1  4  
CHELSEA            2  1 1 0  1:0  4  
BETIS              2  1 0 1  2:2  3  
ANDERLECHT         2  0 0 2  0:2  0  
Skupina H:
PORTO - INTER
GLASGOW RANGERS - ARTMEDIA BRATISLAVA

Lestvica:                           
INTER              2  2 0 0  2:0  6 
ARTM. BRATISLAVA   2  1 0 1  3:3  3 
GLASGOW RANGERS    2  1 0 1  3:3  3 
PORTO              2  0 0 2  4:6  0