Dragan Jelič je v pravem trenutku odgovoril na 14. gol prvenstveni Milana Osterca in se z njim vnovič izenačil na vrhu lestvice strelcev. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Dragan Jelič je v pravem trenutku odgovoril na 14. gol prvenstveni Milana Osterca in se z njim vnovič izenačil na vrhu lestvice strelcev. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Enes Demirovič
Enes Demirovič je v 212 nastopu v slovenski prvi ligi dosegel že 59 zadetek, ki je na koncu zadostoval za točko proti prvakom. Foto: EPA
Armin Bačinovič in  Elvedin Džinič
Armin Bačinovič je zaradi poškodbe izpustil sredino pokalno tekmo. Na tekmi proti Gorici si je v 11. minuti prislužil rumeni karton, nato pa je pet minut zatem zadel za vodstvo Maribora z 1:0. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Lucas Horvat
Argentinski Slovenec Lucas Mario Horvat je bil proti Olimpiji uspešen že v 1. krogu. Tokrat je mojstrsko zadel s prostega strela z 22 metrov. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Zoran Pavlovič
Zoran Pavlovič tako kot športni direktor kot igralec Drave počasi vrača upanje Ptujčanom, ki za devetim mestom in kvalifikacijami za obstanek v Prvi ligi si zaostajajo še za štiri točke. Foto: Marko Madžarac
Odličen derbi v Novi Gorici brez zmagovalca
Nafta še poglobila krizo Rudarja
Drava še upa na obstanek
»Kockarjem« mestni derbi izključitev

Zadnja Labod Drava je z 2:1 odpravila Domžale in počasi zmanjšuje zaostanek za devetim mestom, medtem ko je tretja Nafta strla odpor velenjskega Rudarja (2:0). Na večerni tekmi je padlo šest zadetkov, prvaki pa so v zadnjih 20 minutah nadoknadili zaostanek kar dveh golov. Gorica je po štirih spomladanskih zmagah zabeležila prvi remi, Maribor pa drugega, poleg tega pa so marca še trikrat zmagali. Vodilni Koper bo lahko prednost povišal na nedeljskem gostovanju v Celju.

Preobrat naveze Cvijanovič - Osterc
"Vijoličasti" so v goriškem Športnem parku povedli v 17. minuti, ko je z nenadnim strelom z razdalje pod prečko vrat Vasje Simčiča zadel Armin Bačinovič, ki se je v postavo Maribora vrnil po poškodbi. "Vrtnice" so se po zaostanku prebudile in v končnici prvega dela v štirih minutah zrežirale preobrat. Najprej je po podaji Gorana Cvijanoviča zadel prvi napadalec Gorice Milan Osterc, nato pa je "Jagoda" vrnil uslugo Cvijanoviču in gostitelji so povedli z 2:1.

Jelič znova pravi adut "vijoličastih"
Sredi drugega polčasa so Goričani še povišali prednost, saj je po dvoboju Filekovič - Osterc glavni sodnik pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec je bil Enes Demirović. Vendar se branilci naslova prvako niso predali, saj so že štiri minute pozneje znižali na 2:3 in poskrbeli za napeto končnico. Po prostem strelu Dejana Školnika je žogo v nasprotno mrežo z glavo preusmeril Siniša Andjelkovič. Silovit pritisk gostov je kronal rezervist Dragan Jelič, ki se je po predložku Flavia Becka odlično znašel pred goriškimi vrati.

Kljub izključitvi Olimpija nevarnejša
Na Ljubljani se je že v 2. minuti zatresla prečka Olimpije, potem ko je Matic Fink sprožil močan strel z 20 m. V nadaljevanju so bili "zmaji" konkretnejši, čeprav so po pol ure ostali brez Roka Roja, ki je prejel neposredni rdeči karton. Do konca 1. polčasa sta se Davorju Škerjancu ponudili dve izredni priložnosti, ko se je iz oči v oči znašel z mladim vratarjem Interblocka. Najprej je v 38. minuti slabo spodkopal žogo za lob, v sodnikovem podaljšku pa se je z obrambo izkazal komaj 18-letni Ažbe Jug.

Burno nadaljevanje mestnega derbija
Junak prvega polčasa je bil zaradi prekrška nad Škrjancem izven kazenskega prostora zasluženo izključen, zaradi česar je mesto v vratih "gostiteljev" zavzel Andrej Troha. Že tri minute pozneje so imeli "kockarji" znova igralca več, potem ko je zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico odšel Miroslav Cvijanovič. A razburjenja še ni bilo konec, saj je Matic Žitko v 16-m prostoru podrl aktivnega Škerjanca. Z bele točke je prvi gol v dresu Olimpije dosegel Milan Purović.

Fink izkoristil odprto igro
Razmerje 10:9 je dokočno prevesilo tehtnico v korist Interblocka, ki je v 75. minuti izenačil prek Lucasa Horvata, ki je zadel s prostega strela. Po štirih izrednih priložnostih na obeh straneh, ko je bilo Prašnikarju (dvakrat) ter Iličiču in Beriču težje zgrešiti kot zadeti, so "kockarji" odločilni zadetek dosegli v 88. minuti, ko je bil z diagonalnim strelom natančen Matic Fink. 20-letni vezist je žogo sprejel na desnem robu nasprotnega kazenskega prostora, z močnim in natančnim udarcem pa je nato zadel levi zgornji kot vrat Damirja Botonjiča.

Bonifacio poskrbel za četrto izključitev
Piko na i četrtemu letešnjemu mestnemu derbiju je še s četrtim rdečim kartonom na tekmi, tretjim za Olimpijo, postavil Leonardo Bonifacio, ki je na sredini igrišča povsem brez potrebe izredno grobo zrušil Roberta Beriča, ki pa jo je na srečo odnesel brez vidne poškodbe.

Dvojna enajstmetrovka prinesla zmago Dravi
Tudi na Ptuju se v prvih 45 minuah ni veliko dogajalo, nato pa si je Drava priigrala pomembno zmago v boju za obstanek v Prvi ligi si. Po dobri uri igre sta lepo dvojno podajo izpeljala Abdul Razak Ekpoki in Ermin Rakovič, zadnji pa je nato s strelom v daljši kot ukanil še vratarja Nejca Vidmarja. Zelo vroče je bilo tudi v 82. minuti, ko je sodnik po prekršku nad Gorazdom Zajcem pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Raković, ki pa jo je Vidmar obranil.

Na odbito žogo je stekel Marko Trojak, ki pa naj bi ga nepravilno oviral Blaž Brezovački, tako da je sodnik še drugič dosodil najstrožjo kazen. V drugo je bil uspešen Zoran Pavlovič. Gostom je ostalo dovolj časa in moči le še za častni zadetek, ki ga je v 89. minuti iz neposredne bližine zabil Damir Pekič.

Nafta utrdila visoko tretje mesto
Rudar je v Lendavi začel podjetneje, a "knapi" niso znali zadeti. Zapravljeno se je maščevalo v drugem polčasu, ko je do izraza prišla izključitev Damjana Trifkoviča. Razpoloženi Boštjan Zemljič je v 58. minuti lepo odigral do Gregorja Bunca, ki je s povratno žogo našel samega Roka Buzetija, ta pa je rutinirano z 12 metrov zadel desni spodnji kot Rudarjevih vrat. Zmago je Nafta potrdila v zadnji minuti tekme, ko je rezervist Jože Benko realiziral dosojeno enajstmetrovko. Pred tem je prekršek za najstrožjo kazen naredil Alem Mujaković nad Buncem.

28. krog:
INTERBLOCK - OLIMPIJA 2:1 (0:0)
500; Horvat 74., Fink 88.; Purović 63./11-m
RK: Jug 58.; Roj 31., Cvijanovič 61.

Interblock: Jug , Gil (10./Žitko ), Tabot , Jogan, Berič, Horvat, Iličič , Cankar, Fink, Božič (61./Troha ), Rapnik (65./Klančar);

Olimpija:
Botonjič, Jović, Abreu (14./Bonifacio ), Ibraimi (90./Rujovič), Pokorn, Kašnik , Roj , Cvijanovič , Škerjanc , Slakič, Purović (77./Prašnikar)

LABOD DRAVA - DOMŽALE 2:1 (0:0)
330; Rakovič 63., Pavlovič 83./11-m; Pekič 87.
Rakovič v 82. minuti zapravil 11-m.

NAFTA - RUDAR 2:0 (0:0)
1.100; Buzeti 58., Benko 90./11-m
RK: Trifkovič 33./Rudar

HIT GORICA - MARIBOR 3:3 (2:1)
700; Osterc 39., Cvijanovič 43., Demirovič 66./11-m; Bačinovič 17., Jelič 70., Jelič 86.

Hit Gorica: Simčič, Zafirovič, Balažic, Škarabot, Galešić, Širok , Demirovič (75./Martinovič ), Brečevič, Cvijanovič (60./Kršič), Rakušček (69./Mevlja), Osterc;

Maribor: Ranilovič, Džinič, Mezga, Tavares (46./Flavio Beck ), Plut (65./Plut), Filekovič , Bačinovič (84./Bunderla), Majer, Školnik, Andjelkovič, Mertelj .

Nedelja ob 17.00:
CM CELJE - LUKA KOPER


Lestvica:                             
LUKA KOPER 26 15 8 3 40:24 53
MARIBOR 27 15 4 8 50:37 49
NAFTA 27 12 5 10 40:39 41
HIT GORICA 27 10 7 10 46:43 37
CM CELJE 26 10 6 10 39:42 36
RUDAR 27 11 2 14 35:41 35
OLIMPIJA (-2) 27 10 6 11 34:27 34
INTERBLOCK LJ 27 9 5 13 31:36 32
DOMŽALE 27 8 6 13 34:46 30
LABOD DRAVA 27 6 7 14 27:42 25


Olimpija je sezono začela z dvema točkama manj, ker maja v II. SNL ni odigrala tekme proti Triglavu v Kranju.

Odličen derbi v Novi Gorici brez zmagovalca
Nafta še poglobila krizo Rudarja
Drava še upa na obstanek
»Kockarjem« mestni derbi izključitev