Ante Šimundža je bil na koncu precej bolj zadovoljen kot trener Vojvodine Božidar Bandović. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Šimundža je bil na koncu precej bolj zadovoljen kot trener Vojvodine Božidar Bandović. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani na katastrofalni zelenici (bolje rečeno njivi) nikakor niso našli igre, ki jih je odlikovala na začetku letošnje sezone. Številne napačne podaje, prepočasna igra in zapletanje v zaključku akcij so omogočili pobudo Vojvodini, ki je bila pred le 1900 gledalci na TSC Areni precej boljši tekmec (streli 24:10, v okvir vrat 7:3, koti 13:3, posest žoge 54:46 %).

Zelo težka tekma, v različnih pogledih. Že zaradi visokih temperatur, ob tem pa tudi igrišče ni bilo na ravni, da bi omogočalo hitro, kombinatorno igro, kar nam ustreza, toda pokazali smo pravi značaj. Igrali smo kot ekipa, v nobenem trenutku nismo popustili in prišli smo do prigarane zmage. Igra ni bila za gledalce, ampak je šlo bolj za fizično zahtevno tekmo. Na trenutke bi morali bolj umiriti igro, da tekmecem vsilimo naš slog, zato smo še dodatno trpeli, vendar je najpomembnejše, da se je izšlo po željah,” je za spletno stran kluba razlagal čuvaj mreže vijoličastih, ki se ni oziral na zbadanja domače navijaške skupine na drugi strani ograje.

Od lanske tekme v gosteh proti Fenerbahčeju, ko sem prišel na ogrevanje in so vsi na stadionu žvižgali, mi nič ne more priti do živega. Ob tem se le nasmejim in se osredotočam na svoje naloge.”

Sorodna novica Izjemni Jug ubranil dve enajstmetrovki in popeljal vijoličaste v zadnji predkrog

Jug zaradi vraževerja nikdar ne spremlja izvajanja enajstmetrovk soigralcev
Odločali so streli z enajstih metrov. Orphe Mbina, Hilal Soudani, Jan Repas in Blaž Vrhovec so bili natančni. V tretji seriji je Jug z izjemno parado odbil strel Lazarja Nikolića, potem pa je v četrti seriji zelo slabo streljal še 19-letni Mihailo Ivanović, vratar Maribora je žogo ujel.

Instinkt, na katerega sem se zanašal. Vmes pa sem zamenjal tudi taktiko branjenja, ki je bila zelo uspešna. Iz vraževerja nikdar ne spremljam izvajanja enajstmetrovk. Sem pa zelo vesel, da smo vsi zadeli in popolnoma zasluženo napredovali,” je strele z bele točke opisal Jug.

Najprej Radomlje, od ponedeljka naprej pa Djurgarden
V zadnjem predkrogu Konferenčne lige bo tekmec Djurgarden. Prva tekma bo prihodnji četrtek na Švedskem, 29. avgusta pa bo odločitev padla v Ljudskem vrtu. Že v nedeljo bodo Mariborčani gostovali v Domžalah, kjer se bodo srečali z Radomljani. Med obema tekmama z Djurgardnom bo pod Kalvarijo derbi z Olimpijo, ki je vedno največji magnet za navijače.

Zdaj smo z mislimi le pri Radomljah. Pri dobri ekipi, ki ji bo namenjena dolžna pozornost do nedeljske prvenstvene tekme. O evropskih izzivih, o spoznavanju s švedskim nasprotnikom znova v ponedeljek,” je še dodal Jug.

Celjani razočarali v Dublinu, Jug mariborski junak v Bački Topoli

Šimundža se je po izključitvi opravičil igralcem in navijačem
V 26. minuti je edini zadetek na tekmi dosegel nekdanji branilec Olimpije Đorđe Crnomarković. Najprej je stranski sodnik pokazal prepovedani položaj. Sodnik Gustavo Correia je po posredovanju videosodnika pokazal na sredino igrišča in trener Ante Šimundža je izgubil živce. Prejel je rdeči karton in naslednjih 100 minut je spremljal s tribune.

“Zelo vroče, v zraku in na igrišču. Igralcem sem se že opravičil, ob tej priložnosti bi se rad tudi celotnemu klubu in vsem navijačem. Nespretno sem dobil rdeči karton, gre za pravilo, ki ga moram poznati in upoštevati. Čestitke igralcem, ki so bili heroji, prav tako strokovnemu vodstvu, ki je oddelalo tekmo na najboljši način. Ko pogledamo obe tekmi skupaj, smo bili boljši,” je v pogovoru za spletno stran poudaril Šimundža in dodal, da je komunikacija potekala brezhibno.

Maribor napredoval po 11-m, opravičilo Šimundže zaradi rdečega kartona

Bili smo konkretnejši, predvsem v položajih pred njihovim golom. Nismo pa jih ustrezno izkoristili. Nasprotnik si razen udarcev od daleč ni pripravil konkretnejših priložnosti, dobro smo jih onemogočali. Nismo viseli, po drugi strani pa škoda zaradi neučinkovitosti v napadu, saj smo imeli položaje, da bi lahko tekmo prej končali.

Pri strelih z bele točke odloča samozavest in čista glava
Enajstmetrovke so vedno prav posebna stvar. Gostitelji so bili pod velikim pritiskom, zadnja dva strelca sta odpovedala.

Vratarji jih trenirajo, imajo informacije o tem, kdo izmed nasprotnikov jih izvaja in kam najpogosteje. Glede izvajanja za to tekmo jih nismo trenirali posebej, ampak so med trenažnim procesom na vrsti tudi enajstmetrovke. Fantje so tisti, ki potem poskrbijo za izvedbo. Sam trening ni toliko pomemben, kot sta v takšnih trenutkih samozavest in čista glava.”

Josip Iličić si je zvil gleženj. V prihodnjih tednih ga bodo vijoličasti zelo potrebovali, saj si bodo težke tekme kar sledile. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić si je zvil gleženj. V prihodnjih tednih ga bodo vijoličasti zelo potrebovali, saj si bodo težke tekme kar sledile. Foto: www.alesfevzer.com

Pričakoval bolj vroče ozračje in večji pritisk
“V vsakem primeru je razlika, če igraš v svojem ali tujem mestu. Po pravici povedano, sem pričakoval bolj vroče ozračje, večji pritisk. Stadion ni bil popolnoma poln, od gledalcev ni bilo dodatnega pritiska. Ko sem pričakoval njihov večji pritisk, v začetnih petnajstih, dvajsetih minutah, smo bili mi tisti, ki smo prevladovali. Potem se je zgodila poškodba Iličića, odzvali smo se, kot je bilo treba. Igralci, ki so vstopili, so prinesli določeno kakovost, lahko bi bili mirnejši, toda v skupnem seštevku smo si zaslužili napredovanje. Ob igralcih in strokovnem štabu pa moram pohvaliti tudi naše navijače. S tem ko so prišli v tolikšnem številu in pomagali k uspehu, si zaslužijo velik poklon. Številno smo bili enaki z nasprotnimi navijači za golom in za njih velja velika zahvala z moje ter strani kluba,
” je razlagal Šimundža.

Iličić si je zvil gleženj
Josip Iličić je zapustil igrišče že v 36. minuti. “Gre za zvin gležnja, kot pogosto poškodbo, če se zatakne noga za travo kot v njegovem primeru. Verjamem, da bo zdravniška služba naredila vse za čim hitrejšo vrnitev," je dodal Šimundža.

Strateg Maribora še ne želi govoriti o Djurgardnu: “Najprej Radomlje. Predvsem pa se moramo najprej prešteti, s kom v nov boj v nedeljo. 120 minut je bilo dolgih. Glede na zahtevnost tekme moramo počakati, kakšne bodo posledice. O Švedih bomo razmišljali pozneje.”