Mario Balotelli je v soboto dosegel izjemno pomemben gol, s tribun pa poslušal hude žaljivke. Foto: EPA
Mario Balotelli je v soboto dosegel izjemno pomemben gol, s tribun pa poslušal hude žaljivke. Foto: EPA
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro je med letoma 2004 in 2006 že igral za Juventus. Foto: EPA

18-letni napadalec je v 64. minuti zadel za vodstvo Interja na velikem derbiju 32. kroga Serie A, ki je končal z remijem (1:1). S sektorja navijačev stare dame so se slišale opazke, da črni Italijani ne obstajajo. Balotelli ima korenine iz Gane, rodil se je v Palermu in brani barve italijanske izbrane vrste do 21 let.

"Disciplinski sodnik italijanske nogometne zveze je upošteval, da so opazke prihajale iz večjih sektorjev na stadionu, peli so pesmi s številnimi rasističnimi opazkami. Juventus mora zaradi tega odigrati eno tekmo pred praznimi tribunami," so zapisali v sporočilu za javnost.

Moratti bi svoje nogometaše poslal z igrišča
Po navadi se v Italiji disciplinske kazni izrekajo v torek, tokrat pa so izjemoma zadevo obravnavali že v ponedeljek. Predsednik Juventusa Giovanni Cobolli Gigli se je že v nedeljo opravičil, predsednik Interja Massimo Moratti pa je izjavil, da bi svojo ekipo umaknil z igrišča, če bi bil prisoten na olimpijskem stadionu v Torinu.

Juve se bo v sredo v povratni tekmi polfinala italijanskega pokala srečal z Laziom (prvo tekmo so Rimljani dobili z 2:1), kazen pa bo verjetno odslužil na tekmi proti Lecceju, ki bo 3. maja. Stara dama se bori za drugo mesto z Milanom, Inter pa je praktično že prvak.

Cannavaro se verjetno vrača v Torino
Vodstvo Juventusa je zainteresirano za branilca Fabia Cannavara. Kapetan svetovnih prvakov iz leta 2006 bo po koncu sezone prost igralec. 35-letni branilec si je zaželel kariero končati pri domačem Napoliju, a je predsednik Neapeljčanov Auerlio De Laurentiis. Njegov agent Gaetano Fedele je pojasnil, da je stara dama ponudila največ in dogovor naj bi bil zelo blizu. Real ni pokazal velikega zanimanja za podaljšanje pogodbe.

A. G.