Pavel Nedved je odločil srečanje v Rimu. Foto: epa
Pavel Nedved je odločil srečanje v Rimu. Foto: epa
Kaka je načel mrežo Parme. Foto: epa
Nogometaši Barcelone
Nogometaši Barcelone so znali proslaviti zmago v Malagi. Foto: epa
Roy Makaay
Po poškodbi se v staro formo vrača Roy Makaay. Foto: epa
Marcelinho (levo) je bil junak tekme v Berlinu. Foto: epa
Joe Cole
Joe Cole (v sredini) in Frank Lampard sta Chelsea pripeljala na prag naslova. Foto: epa
Wayne Rooney
Wayne Rooney je zabil evrogol na Old Traffordu. Foto: epa
Mile Ačimovič
Mile Ačimovič se je veselil zadetka Matta Mousillouja. Foto: epa
Stilian Petrov
Stilian Petrov (desno) je načel mrežo Rangersov. Foto: epa

Barca ima še vedno šest točk naskoka v Španiji. Katalonci so v Malagi zmagali kar s 4:0 in poslali sporočilo v Madrid, da ne mislijo popustiti vse do konca sezone.

V Lyonu, Münchnu in Londonu se že priprvaljajo na slavje.

Italija: Gol Nedveda obdržal Juve v boju za "scudetto"
Juventus je v 33. krogu Serie A prvič po šestih letih premagal Lazio na Olimpicu (0:1). Zlata vreden gol je pet minut pred koncem tekme zabil nekdanji igralec sinjemodrih Pavel Nedved. Stara dama je pokazala medlo igro, vse je že kazalo na remi, ko je češki velemojster z natančnim strelom le poslal žogo prek Angela Peruzzija.

Juventus ima na lestvici enako število točk kot Milan. Rdeče-črni so s 3:0 odpravili Parmo. V 34. minuti je po akciji Manuela Rui Coste in Andreja Ševčenka zadel Kaka. Jon Dahl Tomasson je v 62. minuti zlahka zadel po lepem prodoru Ševčenka. Še lepši zadetek je osem minut kasneje dosegel Cafu. Inter je doživel šele drugi poraz letos. Messina je v 93. minuti zmagala z golom Rafaela. Sampdoria je z zmago proti Romi (2:1) vse bližje kvalifikacijam za Ligo prvakov.

Španija: Barcelona napolnila mrežo Malage
V španskem prvenstvu je Barcelona popolnoma nadigrala Malago in si z zmago s 4:0 še povečala možnosti za prvi naslov po šestih letih. Tolikokrat kritizirani branilec Joan Oleguer je v 22. minuti poskrbel za vodstvo Kataloncev. Igralec tekme Ludovic Giuly je z dvema zadetkoma odločil tekmo, piko na i pa je postavil Lopez Gerrard v 88. minuti, ko je z glavo poslal žogo mimo vrartarja Francesca Arnauja.

Real po preobratu še upa
Francisco Pavon je v 39. minuti nepravilno zaustavil Diega Forlana in Juan Roman Riquelme je z bele točke ukanil Ikerja Cassilasa. Villareal je vodil na stadionu Santiago Bernabeu. V 70. minuti je Zinedine Zidane podal do Ronalda, ki je z glavo izenačil. Kljub izključitvi Walterja Samuela v 72. minuti, je Real prišel do zmage. V 74. minuti je podajo Ronalda izkoristil Michel Salgado.

Julio Baptista je z dvema goloma popeljal Sevillo na 3. mesto. Athletic Bilbao se po domačem porazu s Sevillo (1:3) verjetno poslavlja od Evrope v prihodnji sezoni.

Nemčija: V Münchnu je vse pripravljeno za veliko slavje
Bayern je v 30. krogu Bundeslige naredil odločilen korak na poti k 19. naslovu prvaka. Bavarci so premagali Bochum s 3:1. Gostje, ki se borijo za obstanek v elitni druščini, v prve pol ure sploh niso prišli v bližino vratarja Oliverja Kahna. V 9. minuti je Willy Sagnol podal do Claudia Pizarra, ki je zabil žogo pod prečko. Philipp Bönig je v 16. minuti nespretno posredoval in spretni Roy Makaay se je znašel iz oči v oči z vratarjem Reinom van Duijnhovnom. Čuvaj mreže Bochuma je stekel iz vrat in zunaj kazenskega prostora odbil strel Makaaya. Sodnik Knut Kircher ga je takoj izključil. Že v 26. minuti je Sagnol ponovno lepo našel Ballacka, ki je z diagonalnim strelom ugnal rezervnega vratarja Christiana Panderja. Gostje so v 2. polčasu prek Filipa Tapalovića izid znižali, vendar je Makaay potrdil zmago Bayerna. Zadnja tekma na olimpijskem stadionu 14. maja proti Nürnbergu bo tako pomenila lepo slovo od objekta, ki je Bavarcem prinesel toliko lepih trenutkov.

Tretji zaporedni poraz Schalkeja
Po porazu s Schalkejem 13. marca (0:1) je bil Bayern še tri točke za modrimi iz Gelsenkirchna. Schalke je v zadnjih petih krogih izgubil kar štirikrat. V Berlinu jih je Hertha povsem nadigrala (4:1). Yildiray Bastürk in Marcelinho sta bila nerešljivi uganki za obrambno vrsto Schalkeja, ki zdaj zaostaja 9 točk za Bayernom in se bo moral še zelo potruditi, da bo obdržal prednost pred Stuttgartom. Tokrat Stuttgart ni uspel zatresti mreže Wolfsburga in še naprej zaostaja za Schalkejem za točko. Po porazu v Bielefeldu (1:3) se v 2. ligo že seli Freiburg.

Anglija: Chelsea je nezaustavljiv
Chelsea je po zmagi nad Fulhamom s 3:1 le še potrdil premoč v Premier ligi. Arsenal mora v ponedeljek premagati Tottenham, da še ohrani teoretične možnosti za naslov. Joe Cole je v 17. minuti sprejel podajo Didiera Drogbaja in z roba kazenskega prostora poslal žogo mimo Edwina van der Saarja.

Collins John je izkorstil nezbranost obrambe gostiteljev v 41. minuti, a sta Frank Lampard in Eidur Gudjohnsen postavila stvari na svoje mesto v zadnje pol ure igre. Chelsea v soboto gostuje v Boltonu in pričakovati je, da bodo varovanci Joseja Mourinha prvič po letu 1955 osvojili naslov angleškega prvaka.

Navijači Manchester Uniteda bodo letošnjo sezono hitro pozabili. Vse upe zdaj polagajo na 21. maj v Cardifuu, ko se bodo rdeči vragi pomerili z Arsenalom v finalu FA-pokala. V 35. krogu prvenstva je Manchester United težje od pričakovanj prišel do treh točk proti Newcastlu (2:1). Darren Ambrose je že v 27. minuti izkoristil napako vratarja Tima Howarda. Gabriel Heinze si je v 39. minuti poškodoval gleženj. V 2. polčasu je v 57. minuti Wayne Rooney z izjemnim volejem iz 25 metrov izenačil izid. Zmago je rdečim vragom prinesel Wes Brown, ki je zadel prvič v Premier ligi v 117. nastopu.

Liverpool si je proti Crystal Palaceu (0:1) zapravil lepo priložnost, da se približa Evertonu v boju za 4. mesto.

Francija: Ačimovič igral 45 minut, Lille zmagal
Lille je 34. krogu Francoske lige prišel do pomembne zmage v Strasbourgu (1:2). Matt Moussilou in Stephane Dumont sta zadela za zmago gostov. Mile Ačimovič je igral v prvem polčasu, v nadaljevanju ga je zamenjal Philipp Brunel. Lille ima zdaj štiri točke prednosti pred Moncaom v boju za 2. mesto, ki vodi neposredno v Ligo prvakov.

Lyon do gladke zmage v Auxerru
Gostovanja v Auxerru so vedno neugodna. Lyon je po izpadu iz Lige prvakov zašel v manjšo krizo. V prejšnjem krogu je doma izgubil s PSG-jem (0:1). Juninho Pernambucano, Mickael Essien in Cris so zadeli za visoko zmago proti Auxerru. Lyon ima zdaj 11 točk prednosti. Monaco je z 2:1 premagal Toulouse in na lestvici prehitel Marseille, ki je iztržil le točko v Nantesu (2:2).

Škotska: Velik korak Celtica proti naslovu
V derbiju škotskega prvenstva so nogometaši Celtica na gostovanju premagali Glasgow Rangerse z 2:1 in imajo štiri kroge pred koncem pet točk prednosti. Strelca za Celtic sta bila Stilian Petrov (21.) in Craig Bellamy (34.), za Rangerse pa je zadel Steven Thompson (88.).

PSV Eindhoven osemnajstič prvak
V 30. krogu nizozemskega prvenstva je PSV Eindhoven s 3:0 premagal Vitesse in ima štiri kroge pred koncem neulovljivo prednost pred Ajaxom.