Foto:
Foto:
Milan Baroš se veseli nove zmage Liverpoola.
Gabriel Schurrer (Olympiacos) se veseli zmagovitega gola.
Berbatov je preigral sicer zelo zanesljivega branilca Dellasa.
32-letni Luis Figo je bil zelo prodoren na desni strani.
Lucio (Bayern) ne more verjeti razpletu tekme.
Wesley Sneijder je le s težavo ustavil Mosheja Mishaelofa.
Ruud van Nistelrooy je dosegel kar štiri zadetke.
Juninho (Lyon) v boju z Lucianom (Fenerbahče).

Stara dama se je tako že uvrstila v osmino finala. Nemški gigant pa se lahko potolaži s tem, da je Ajax v Tel Avivu izgubil 2:1.



Dosežek večera je uspel Ruudu van Nistelrooyu, ki je na Old Traffordu proti Sparti dosegel 4 zadetke. Naslednji krog.

Skupina A:
DEPORTIVO - LIVERPOOL 0:1 (0:1)
Andrade 14./ag
Tekmo je odločil avtogol portugalskega branilca Jorgeja Andradeja, ki se je po nizkem predložku Johna Arneja Riiseja znašel pred napadalcem Milanom Barošem in žogo preusmeril v gol.

Deportivo tudi po štirih tekmah ostaja brez doseženega gola in z malo možnostmi za napredovanje. Tudi tokrat Španci niso bili nevarni trdni Liverpoolovi obrambi. Baroš se je takoj na začetku tekme znašel iz oči v oči z vratarjem Josejem Molino, ki pa je odlično posredoval in ujel žogo.

OLYMPIACOS - MONACO 1:0 (0:0)
Schurrer 84.
Argentinski branilec Gabriel Schurrer je s strelom iz bližine šest minut pred koncem Grkom zagotovil zelo pomembne tri točke. Čeprav je trener gostov Didier Deschamps obljubljal napadalno igro, se je Monaco večinoma branil, v prvem polčasu ni streljal na gol niti enkrat.

Najlepši priložnosti za Olympiacos v prvem delu je imel Rivaldo. V nadaljevanju je drugi Brazilec Giovanni zadel vratnico, njegova zamenjava Nery Alberto Castillo pa je po padcu v kazenskem prostoru zaman zahteval najstrožjo kazen.

Lestvica:                           
LIVERPOOL          4  2 1 1  3:1  7 
OLYMPIACOS         4  2 1 1  3:2  7 
MONACO             4  2 0 2  4:4  6 
DEPORTIVO          4  0 2 2  0:3  2 
Skupina B:
ROMA
- BAYER (L) 1:1 (0:0)
Montella 90.; Berbatov 82.
Tekma je bila odigrana pred praznimi tribunami zaradi incidenta v prvem krogu, ko je švedski sodnik Anders Frisk dobil v glavo kovanec. Po golu Bolgara Dimitra Berbatova se je zdelo, da bo Roma doživela še četrti zaporedni poraz, vendar je Vincenzo Montella "sinovom volkulje" vlil nekaj upanja vsaj na nastop v Pokalu Uefa.

V sicer dolgočasni tekmi je bil gol Berbatova prava mojstrovina, saj je s hrbtom proti golu preigral branilca Trainosa Dellasa in nato lobal vratarja Carla Zottija. V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je Montella sprejel podajo Francesca Tottija in ustrelil mimo Jorga Butta.

DINAMO KIJEV - REAL MADRID 2:2 (2:2)
Jusuf 13., Verpakovskis 23.; Raul 38., Figo 44./11-m
Nigerijski napadalec Ajila Jusuf je dan pred 20. rojstnim dnevom dosegel prvi gol v Ligi prvakov, potem ko se je žoga odbila od Michaela Owna in prevarala vratarja Ikarja Casillasa. Kmalu zatem je latvijski zvezdnik Maris Verpakovskih s samostojnim prodorom povečal vodstvo Ukrajincev na 2:0.

Vendar pa je Realu, ki je na obeh prejšnjih gostovanjih prejel po tri gole, vendarle uspel povratek. Po izvrstni podaji Luisa Figa je Raul z levico mojstrsko premagal Olega Šovkovskega. To je bil Raulov 48. gol v Ligi prvakov, kar je le gol manj od legendarnega Alfreda di Stefana v evropskih pokalih. Malo pred koncem prvega polčasa je 32-letni Portugalec Figo z golom z enajstmetrovke utišal 83.000 gledalcev. Najstrožjo kazen si je prislužil Maročan Badr El Kaduri, ki je spotaknil Ronalda. Kljub štirim golom sta bila vratarja Šovkovski in Casillas zelo dobra v prvem polčasu in sta ubranila nekaj nevarnih strelov.

V drugem polčasu je bil najbolj aktiven Figo, ki je večkrat nevarno prodrl po desni strani. 20 minut pred koncem je njegov močan strel ukrotil Šovkovski. Owen, ki je zadel na zadnjih štirih tekmah Reala, tokrat ni bil razpoložen in je bil zamenjan v drugem delu. Njegov rojak David Beckham zaradi poškodbe ni igral.

Lestvica:                           
DINAMO KIJEV       4  2 1 1  9:5  7 
BAYER LEVERKUSEN   4  2 1 1  9:6  7 
REAL MADRID        4  2 1 1  7:7  7 
ROMA               4  0 1 3  4:11 1 
Skupina C:
BAYERN - JUVENTUS 0:1 (0:0)
Del Piero 90.
Juventus piše neverjetno serijo, saj kot po pravilu zmaguje 1:0. Tokrat so junaki vsaj trije: Gianluigi Buffon, Zlatan Ibrahimovic in Alessandro Del Piero. Prvi je v vratih opravil zanesljivo delo, drugi se je v 90. minuti poigral z domačo obrambo in z leve strani streljal, a je Oliver Kahn posredoval medlo, kar je kaznoval Del Piero.

Bavarci so si zaslužili vsaj točko. Najlepšo priložnost so zapravili v 12. minuti, ko je Sebastian Schweinsteiger s strelom s 15 metrov nevarno ogrozil Buffona. Roy Makaay bi lahko zadel v 92. minuti, a je z glavo streljal le nekaj centimetrov mimo vrat.

MACCABI TEL AVIV - AJAX 2:1 (0:0)
Dago 49., 57.; Sneijder 88.
Izraelci slavijo Barukha Daga, ki je poskrbel za prvo zmago in sploh prvo točko Maccabija Tel Aviva v sicer premierni Ligi prvakov. Maccabi je skalpiral štirikratnega evropskega prvaka Ajax.

Dago je najprej zadel v 49. minuti s strelom z 20 metrov, potem ko mu je lepo podal Ismael Addo. Isti igralec je zadel osem minut kasneje. Za zadetek pa sta v veliki meri zaslužna John Heitinga in Maarten Stekelenburg. 20-letni branilec je nespametno podal svojemu vratarju, ta je slabo posredoval in žogo zadel v Daga, ta pa se je preusmerila v gol. Nizozemski prvaki so dve minuti pred koncem sicer znižali, a zapravili lepe možnosti za preboj v osmino finala.

Lestvica:                           
JUVENTUS *         4  4 0 0  4:0 12 
BAYERN             4  2 0 2  5:2  6 
AJAX               4  1 0 3  4:7  3 
MACCABI TEL AVIV   4  1 0 3  2:6  3 
        * - že v osmini finala      
Skupina D:
MANCHESTER UNITED
- SPARTA PRAGA 4:1 (2:0)
van Nistelrooy 14., 25./11-m, 60., 90.; Zelenka 53. RK: Poborsky 88./Sparta
Tekmo na Old Traffordu je zaznamoval nizozemski napadalec Ruud van Nistelrooy, ki je kar štirikrat premagal Jaromirja Blažka. V 14. minuti je izkoristil napako branilca Jirija Homla, ki je žogo dobesedno podal van Nistelrooyju, ta pa je rutinirano zadel. Deset minut kasneje je zadel z enajstmetrovke, potem ko je bil na nepravilen način zaustavljen Paul Scholes. Čehi v prvih 45 minutah niso bili slabši, v domačih vratih je blestel Roy Carrol.

V drugem polčasu je Lukas Zelenka češkim prvakom vlil kanček upanja. Odločitev je padla po uri igre, ko je Nizozemec po dolgi podaji z lobom še tretjič premagal Blažka. V sodnikovem podaljšku pa je postal šele četrti igralec, ki je na eni tekmi Lige prvakov dosegel štiri zadetke. Skupno število zadetkov je povišal že na 41. Več jih je dal le Raul (48).

LYON - FENERBAHČE 4:2 (1:1)
Essien 22., Malouda 53., Nilmar 93., 94.; Selcuk 14., Sanli 73.
RK: Servet 75./Fenerbahče
Lyon si je uvrstitev v osmino finala zagotovil z zmago nad Fenerbahčejem. Izid je bil še v 93. minuti izenačen na 2:2. Junak tekme je bil Nilmar, ki je v 70. minuti zamenjal nerazpoloženega Sydneyja Gouvouja. Brazilec je najprej zadel s prostega strela, minuto kasneje pa je zadel še iz hitrega protinapada.

"Ne morem verjeti, da smo se že po štirih tekmah uvrstili naprej. Dokazali smo, da se znamo boriti do zadnjega sodnikovega žvižga," je ponosno razlagal trener Paul Le Guen.

Lestvica:                           
LYON               4  3 1 0 11:6 10 
MANCHESTER UNITED  4  2 2 0 12:5  8 
FENERBAHČE         4  1 0 3  6:13 3 
SPARTA PRAGA       4  0 1 3  2:7  1