Takole se je eden izmed navijačev spravil na mehiškega napadalca Adolfa Bautisto. Foto: EPA
Takole se je eden izmed navijačev spravil na mehiškega napadalca Adolfa Bautisto. Foto: EPA
Adolfo Bautista in Claudio Morel Rodriguez
Adolfo Bautista je povročal veliko 'težav' že med tekmo. Takole ga je skušal ustaviti Claudio Morel Rodriguez. Foto: EPA

Najmočnejše južnoameriško nogometno tekmovanje je doživelo podoben incident, kot se je pred tedni zgodil v Ligi prvakov na San Siru med Interjem in Milanom.



Sodnik je pred tem izključil po enega igralca na vsaki strani. Gostujoči napadalec Adolfo Bautista se je z Raulom Cascinijem boril za žogo, nakar je Mehičan padel. Domači igralci so ponoreli in obtožili Bautisto igranja prekrška. Živce je najbolj izgubil Martin Palermo, ki je začel loviti Bautisto. Sodnik Martin Vasquez je oba izključil (čeprav je Bautista le bežal pred napadalcem).

Palermo se je nato prerekal s sodnikom in šele po daljšem času zapustil igrišče. Bautista je zelenico zapustil v spremstvu policistov, kar pa ni ustavilo domačih navijačev, ki so nanj zmetali plastenke in trde predmete. Nazadnje ga je eden izmed navijačev tudi fizično napadel. Istočasno so predmeti padali tudi po vratarju Coroni in gostujoči klopi. Sodnik je nato le prekinil tekmo.

Končno odločitev bo dala Južnoameriška zveza, skoraj zanesljivo pa se bo v polfinale uvrstil mehiški predstavnik.