Foto:
Foto:
Zadetek Roya Makaaya bi bil za navijače Bayerna še toliko slajši, če ne bi Oliver Kahn čez osem minut napravil napake za izenečenje Reala.
Jose Antonio Reyes (Arsenal) med igralcema Celte.
Igralec Sparte Radoslav Kovač je takole posredoval, da žoga ni prišla do Filippa Inzaghija (Milan).
Dmitrij Senikov in Dado Pršo v boju za žogo.

V preostalih torkovih tekmah je Arsenal v Vigu s 3:2 premagal Celto in napravil velik korak med najboljših osem klubov v Evropi. Lokomotiva Moskva je doma z 2:1 ugnala Monaco, v Pragi pa sta se Sparta ter Milan razšla brez zadetkov.

Velika premoč Nemcev (streli na gol 17:4) in na koncu le remi. Real sta rešila oba vratarja. Cassillas je branil vse, Kahnu pa se je žoga po prostem strelu Roberta Carlosa izmuznila iz rok in se skotalila čez črto. To je bil Realov drugi in zadnji strel v okvir vrat. Madridčani (nevidna Raul-Ronaldo) niso bili niti senca sanjskega moštva.

Evropska velikana sta se medsebojno pomerila 15-ič v evropskih tekmovanjih. Real je na olimpijskem stadionu v Münchnu že sedemkrat izgubil, toda tako nebogljen je bil le redkokdaj. Kahnova mreža je bila takorekoč neogrožena, še najbližje zadetku je bil David Beckham, ki je v 52. minuti streljal čez gol.

Na drugi strani je Bayern z disciplinirano igro na sredini igrišča najprej onemogočil Realove zvezdnike, nato pa vse sile usmeril v napad. Ze Roberto v 12. minuti in Makaay v 24. sta dodobra ogrela Casillasa. Vratar Špancev je najprej v 60. (Makaay), nato pa še v 62. minuti (Michael Ballack) lahko le opazoval za las zgrešena strela.

V 75. minuti pa je bil tudi prvi vratar španske reprezentance brez možnosti. Po lepi podaji Claudia Pizzara je Makaay končno našel pot do mreže. Bavarci so bili na pragu zaslužene zmage, a je Kahn z napako poskrbel, da se je Real izvlekel.

V Vigu sta oba tekmeca po sedemkrat streljala na gol. Velik korak med najboljših osem je Topničarjem zagotovil Pires, ki je
po lepem kombiniranju s Henryjem v kazenskem prostoru po tleh zadel v polno. Arsenal je prvič zmagal v Španiji in naskakuje drugo uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov v petih poskusih.

Na srečanju (Sparta - Milan) s poudarkom na obrambi so imeli v prvem polčasu več od igre Čehi. V 52. minuti je Milanovo mrežo zatresel Gluščević, a je sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek razveljavil. Dvomljiva odločitev, kot da je prebudila evropske prvake. Dvakrat je bil v priložnosti Ševčenko, vendar je izvrstno posredoval vratar Blažek.

Milan je od lanskega četrtfinala zadel le pet zadetkov v devetih tekmah Lige prvakov, na 17-ih tekmah pa mu je le enkrat uspelo doseči več kot zadetek na tekmo. Pomanjkanje učinkovitosti na tekmi proti Sparti ni motilo bočnega igralca Cafuja: "Imeli smo lepe priložnosti, dobro pa smo igrali predvsem v obrambi. Niso zadeli in nismo izgubili, na splošno pa mislim, da smo bili boljši nasprotnik."

V Moskvi je gostitelje v vodstvo popeljal Marat Izmailov v 32. minuti. Igralec Lokomotive se je izognil dvema obrambnima igralcema Monaca ter zadel pod samo prečko. Vladimir Maminov je v 14. minuti drugega dela poskrbel za novo veselje 26.000 domačih navijačev. Njegov diagonalni strel po tleh je bil premočan za vratarja Flavia Romo.

Francozi so bili v težavah, vendar pa jim je upanje na končni uspeh povrnil Fernando Morientes, ki je zadel z glavo po podaji Jeroma Rothena. Trenutno prvouvrščeno moštvo francoskega prvenstva se za minimalen poraz lahko zahvali tudi rezervenemu igralcu Lokomotive, Jamesu Obiorahu, ki je v zadnji minuti rednega dela zgrešil z neposredne bližine. Na tekmi so veljali strogi varnostni ukrepi, saj v ruski prestolnici še niso pozabili terorističnega napada na podzemni železnici, ko je umrlo 39 ljudi.

LOKOMOTIVA MOSKVA - MONACO 2:1 (1:0)
26.000; Izmailov 32., Maminov 59.; Morientes 69.

SPARTA PRAGA - MILAN 0:0

CELTA VIGO - ARSENAL 2:3 (1:1)
Luis Edu 27., Ignacio 65.; Edu 18.,
58., Pires 80.

BAYERN - REAL MADRID 1:1 (0:0)
Makaay 75.; Roberto Carlos 83.