Nemanja Vidić je februarja letos po upokojitvi Garyja Nevilla kar nekoliko presenetljivo prvi kapetan Manchester Uniteda. Od
Nemanja Vidić je februarja letos po upokojitvi Garyja Nevilla kar nekoliko presenetljivo prvi kapetan Manchester Uniteda. Od "neotočanov" je ta čast pred njim pripadla le legendarnemu Ericu Cantonaju, ki je bil kapetan "rdečih vragov" v letih 1996 in 1997. Foto: EPA

"Poznamo način, na kakršnega igrajo, sistema niso zamenjali že leta, zato pri tem ne bo nobenega presenečenja, a zagotovo ne bo lahko. Definitivno bodo v tem finalu oni favoriti," je mnenje kapetana Manchester Uniteda, ki se je razgovoril za beograjski B92.

V Angliji, a brez prednosti pri navijačih
Barcelona se je s predstavo v rimskem finalu leta 2009 tako dobro zapisala v spomin igralcev rdečih vragov, da noben ne omenja kakšnega maščevanja na Wembleyju, kjer bo v soboto, 28. maja, zvečer veliki finale elitnega evropskega klubskega tekmovanja. "Mogoče smo v majhni prednosti. Kar se tiče navijačev, imamo enako število vstopnic kot oni in ne bo razlike v številčni podpori. Vendar mislim, da kar se tiče naše logistike, smo v določeni majhni prednosti."

Po Blackburnu šele čas za Barcelono
Vidić, ki je zadel na sobotnem derbiju s Chelseajem (2:1), po katerem je Manchester United tik pred 19. naslovom angleškega prvaka, zatrjuje, da so misli varovancev Alexa Fergusona osredotočene na domače tekmovanje. "Nismo še imeli časa, da bi mislili na Barcelono, ker se moramo zbrati za naslednje tekme v gosteh proti Blackburnu in si tudi matematično zagotoviti osvojitev prvenstva," pojasnuje izvrstni srbski branilec, ki dodaja: "Šele ko bomo to naredili, se bomo lahko ozrli proti tekmi z Barcelono."

Man. United ima dva kroga pred koncem šest točk naskoka pred drugim Chelseajem in za nov naslov v Premier ligi potrebuje le še točko. Klub iz severozahoda Anglije se bo tako kot katalonski velikan na Wembleyju potegoval za četrti evropski naslov.