Foto:
Foto:
Jose Antonio Reyes (desnol) verjetno ne bo mogel igrati.
Fernando Morientes (desno) se bo spet srečal z nekdanjimi soigralci pri Realu.

Izid 1:1 daje sicer pred povratno tekmo na Highburyju nekoliko več možnosti Arsenalu, ki pa mora računati na odlične igre Chelseaja v gosteh.

Abramovičevo moštvo, v katerem zaradi kazni ne bo kapetana Desaillyja, je namreč v tej sezoni Lige prvakov na tujih zelenicah zmagalo na vseh petih tekmah, pri čemer ni prejelo niti enega zadetka.

Verjetno je v taboru Arsenala več nervoze. Moštvo, ki je vedno ciljalo visoko, doslej dlje od četrtfinala Lige prvakov še ni prišlo, to sezono pa je v odlični formi in se mu obeta naslov angleškega prvaka.

Vse pa ne gre gladko. V polfinalu domačega pokala jih je v soboto ustavil Manchester United, pri čemer sta se poškodovala Reyes (koleno) in Ljungberg (zlom roke), vendar njun nastop še ni povsem izključen. Topničarje ohrabruje tudi pogled na statistiko zadnjih treh domačih tekem Lige prvakov, ki so jih dobili brez prejetega gola.

Morientes na realnih tleh
Manj pozornosti bo v torek namenjene obračunu vodilnih moštev francoskega in španskega prvenstva. Real ima namreč s prve tekme lepo prednost 4:2. "Storili bomo vse, toda moram priznati, da bi bilo veliko presenečenje, če bi nam uspela uvrstitev v polfinale," je realen napadalec Monaca Fernando Morientes.

Možnosti madridskega kluba ne zmanjšuje niti odsotnost največjega zvezdnika nogometa Davida Beckhama, ki zaradi kazni ne bo smel igrati. Menjava: Solari ali Borja. Roberto Carlos se po kazni dveh tekem vrača v ekipo.

Več težav s kaznimi oziroma poškodbami ima Monaco, bo pa trener Deschamps lahko vsaj računal na napadalca Nondo, ki se je po sedemmesečni odsotnosti v petek v prvenstveni tekmi (3:3) vpisal med strelce.

Povratne tekme četrtfinala, torek ob 20.45:
MONACO - REAL MADRID (prva tekma: 2:4)
ARSENAL - CHELSEA (1:1)

Sreda ob 20.45:
LYON - PORTO (0:2)
DEPORTIVO - MILAN (1:4)