Odlični Manuel Almunia je bil blizu uspeha tudi pri strelu O'Sheaja, ki se je po odbiti žogi izkazal z nenadnim udarcem pod prečko. Foto: EPA
Odlični Manuel Almunia je bil blizu uspeha tudi pri strelu O'Sheaja, ki se je po odbiti žogi izkazal z nenadnim udarcem pod prečko. Foto: EPA
Arsene Wenger in Alex Ferguson
Arsene Wenger in Alex Ferguson - dvoboj, ki na Otoku traja že 13 let. Novo poglavje bo dobil v torek, zatem pa še 16. maja v prvenstvu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
V 69. minuti je prečka preprečila Cristianu Ronaldu, da bi s 30 metrov dosegel nov izredni zadetek. Foto: EPA
Poškodba Ria Ferdinanda
Rio Ferdinand je v končnici tekme trčil z van der Sarjem in si zlomil rebro. Bo njegova odstotnost lahko usodna za ubranitev najprestižnejšega naslova v Evropi? Foto: EPA

Francoski strokovnjak na klopi Arsenala drzno napoveduje, da bo Manchester United še globoko obžaloval dejstvo, da so na prvi tekmi polfinala Lige prvakov zmagali z le 1:0, pri tem pa gladko pozabil dejstvo, da so njegovi varovanci v okvir vrat branilcev naslova usmerili le en strel. Prvi junak vseangleškega obračuna v "gledališču sanj" Manuel Almunia je na drugi strani zbral kar 13 obramb, v 17. minuti ga je iz prve premagal le drugi junak večera John O'Shea.

Na Emiratesu nov Arsenal
"Bila je zahtevna, težka tekma. Če pogledamo na število pravih priložnostih, vidimo, da se je Manchester United prikazal v najboljši formi. Pozitivno za nas je, da je izid samo 1:0 in drug teden, ko bomo igrali doma, boste videli povsem drugačen Arsenal," je samozavesten Wenger, ki verjame v sposobnost preobrazbe.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena?
Običajno igrivo moštvo "topničarjev" se je prikazalo v nenavadno bledi luči, v prvih pol ure bi lahko "rdeči vragi" povedli tudi s 3:0, če ne bi blestel španski vratar Almunia, ki je ubranil strela Carlosa Teveza in Cristiana Ronalda iz bližine. Poznalo se je, da se Andrej Aršavin temeljito udomačil v Arsenalovi vezni liniji, a kaj, ko odlilčni Rus nima pravice igranja v Ligi prvakov.

Ferguson: Važne so priložnosti
"Večja težava je, če si ne ustvarjaš priložnosti. Mi smo si jih in z malce več sreče bi bil izid višji," je o pravilnosti svoje strategije prepričan sir Alex, ki je obžaloval "ofsajd" Ryana Giggsa in Ronaldovo prečko in dodal: "V Londonu nas ne bodo mogli tako zaustaviti in tudi Almunia najverjetneje ne bo imel več tako dobrega dne."

Unitedova vojna na dveh frontah
Arsenal bo lahko konec tedna na prvenstveni tekmi v Portsmouthu spočil nosilce igre, medtem ko bo moral Manchester United v Middlesbroughu igrati na vso moč, saj se hkrati s Liverpoolom in Chelseajem bori še za naslov angleškega prvaka.

"Wenger lahko zamenja celotno postavo, če si tega zaželi, medtem ko moramo mi v času sobotnega kosila nujno zmagati, a tako pač je," je legendarni Škot malce potožil nad napornim tekmovalnim urnikom, nato pa se še pošalil: "Topničarji lahko zaigrajo s Patom Ricom (pomočnik trenerja) na desnem boku in Arsenom Wengerjem kot napadalcem."

Evropa - neuresničene sanje Arsenala
Strokovna javnost je mnenja, da bi moral biti stroj "rdečih vragov" veliko bolj neusmiljen in da so po relativno zgodnjem vodstvu preveč moči usmerili, da ne prejmejo gola, ki bi zaradi pravil štel dvojno. Arsenal je kljub slovesu o razvijalcu izrednih talentov in igri, ki je prava paša za oči, blizu temu, da znova ostane brez uspeha v Evropi. Evropska tekmovanja ostajajo zakleta tako za topničarje kot Wengerja, ki je v 16. kampanjah sicer prišel trikrat do finala, a vsakič izgubil.

V torek si lahko obetamo boljše srečanje z več zadetki, saj naj bi v Manchestrovi obrambi najverjetneje manjkal rezervni kapetan Rio Ferdinand, ki si je ob trku z van der Sarjem zlomil rebro.

T. G.