Filippo Inzaghi je pravi specialist za Ligo prvakov. V torek naj bi zaigral že od prve minute. Foto: Reuters
Filippo Inzaghi je pravi specialist za Ligo prvakov. V torek naj bi zaigral že od prve minute. Foto: Reuters
Carlos Tevez
Carlos Tevez je mož za odločilne tekme. Foto: EPA
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je v ponedeljek zvečer zavzeto treniral na Nou Campu. Foto: Reuters

Pred dvema tednoma v Londonu so imeli topničarji veliko pobudo, a srečanje se je končalo brez golov. Kaka je izpustil zadnji dve tekmi Serie A zaradi poškodbe kolena, a v torek zvečer bo pripravljen. Zelo vprašljiv je nastop Clarenca Seedorfa, ki se je poškodoval v nedeljo zvečer proti Laziu (1:1). Vračata se Andrea Pirlo in Alessandro Nesta, zaigral bo tudi veteran Paolo Maldini. V napadu bosta začela Pato in junak lanskega finala v Atenah Filippo Inzaghi. Pri gostih bosta manjkala Tomas Rosicky in Kolo Toure.

Wenger ima lepe spomine na San Siro
"V sezoni 2003/04 smo na tekmi, ki je odločala o nešem napredovanju na San Siru s 5:1 premagali Inter. Takrat smo v Milano prišli v zelo težkem položaju, uspel pa nam je sanjski izid," se tekme izpred štirih let in pol spominja trener Arsenala Arsene Wenger. Njegovi varovanci še niso povsem preboleli šoka ob hudi poškodbi Eduarda da Silve. V soboto so v Premier doma v 93. minuti rešili točko proti Aston Villi (1:1).

"Nič ni še izgubljenega. Res je, da ne moremo braniti prednosti, moramo pa zadeti, vendar v naši ekipi zna veliko igralcev zabiti gol," je odločen Wenger, ki je vesel, da je v Milano potoval tudi Robin van Persie. Nizozemski napadalec je saniral poškodobo in bo začel na klopi.

Na odločilnih tekmah Tevez ne odpove
Manchester United je v vlogi favorita proti Lyonu. Prva tekma v Franciji se je končala z remijem (1:1). Rdeči vragi so dokaj srečno izvlekli sijajen izid z zadetkom Carlosa Teveza štiri minute pred kocnem. "Carlos me spominja na Erica Cantonaja. Zadetek doseže ravno v trenutku, ko ga najbolj potrebujemo. Predvsem na gostovanjih je zares učinkovit. Prav nič ga ne zmede, v kazenskem prostoru je zelo učinkovit," je bil trener Alex Ferguson poln hvale na račun argentinskega napadalca. Tevez je v 94. minuti priigral točko na White Hart Laneu proti Tottenhamu (1:1), odločil pa je tudi srečanje v Liverpoolu (0:1)

Old Trafford je prava trdnjava
United je doma praktično nepremagljiv. Na Old Traffordu lovi že 10. zaporedno zmago v Ligi prvakov, s čimer bi izenačil rekord Juventusa iz leta 1997. "Lyon mora nujno zadeti, zato bo skušal napadati. Imajo igralce, ki lahko dosežejo zadetek v vsakem trenutku. Tudi mi moramo zadeti, vedno pa igramo napadalni nogomet," je pojasnil Ferguson, ki bi si v svojih vrstah zelo želel zvezdnika Lyona Karima Benzemo.

Benzema in Ben Arfa se ne marata preveč
Trener Lyona Alain Perrin je zanikal vse govorice o nesporazumih med obema zvezdnikoma, Benzemo in Hatemom Ben Arfo. "Pri nas ni nobenih težav znotraj ekipe. Najbrž res nista najboljša prijatelja zunaj igrišča, na njem pa funkcionirata v dobro ekipe," je na novinarski konferenci v Manchestru povedal Perrin, ki je leta 2005 neuspešno vodil Portsmouth.

"Vsekakor je Benzema tisti, ki dela razliko. Tudi na Juninha, Sidneyja Govouja in Ben Arfo se lahko zanesem," je še dodal Perrin, ki bo lahko računal tudi na Chrisa. Brazilski branilec se je vrnil na igrišče v soboto, ko je Lyon premagal Lille z 1:0, zaigral je prvič po avgustovski poškodbi kolena.

Barca mora potrditi četrtfinalno vozovnico
Barcelona si je že v Glasgowu priigrala lepo prednost (3:2), precej bolj Katalonce muči poraz proti Atleticu v Madridu v soboto z 2:4. To je bil njihov prvi poraz v letu 2008, tudi sijajne škarijce Ronaldinha niso bile dovolj. Večni tekmec Real je ušel že za 5 točk. "Komaj čakamo, da gremo spet na igrišče. Poraz moramo čim prej pozabiti poraz. Predvsem moramo izboljšati igro v obrambi. Celtic ima dobro moštvo, prav gotovo bodo skušali napadati. Ne smemo se preveč sprostiti, saj ni še nič odločeno," je povedal kapetan Barce Carles Puyol.

Osmina finala, torek ob 20.45:
BARCELONA - CELTIC 3:2
MANCHESTER UNITED - LYON 1:1
MILAN - ARSENAL 0:0
SEVILLA - FENERBAHČE 2:3

Sreda ob 20.45:
PORTO - SCHALKE 0:1
REAL MADRID - ROMA 1:2
CHELSEA - OLYMPIACOS 0:0

Torek, 11. marca, ob 20.45:
INTER - LIVERPOOL 0:2

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

A. G.