Velika verjetnost je, da bo Zlatko Dedić do konca prestopnega roka (31. avgusta) zamenjal klub. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Velika verjetnost je, da bo Zlatko Dedić do konca prestopnega roka (31. avgusta) zamenjal klub. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Koren in Matjaž Kek
Matjaž Kek je za odločilni del kvalifikacij pričakovano vpoklical preizkušen kader. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Glede na prijateljsko tekmo z Belgijo v Stožicah (0:0) je novinec v kadru le branilec Mitja Viler. Po dolgem času na seznamu ni Zlatka Dedića, ki v nemški drugi ligi za Bochum na petih tekmah še ni stopil na zelenico.

Slovenski nogometaši se bodo z Estonci pomerili v Stožicah, z Italijani pa v Firencah.

Misli usmerjene le v Estonijo
"Samo tri točke proti Estoniji nas ohranjajo v vrhu kvalifikacijske skupine. Pot ne bo lahka, misli pa so zdaj popolnoma osredotočene na Estonijo. Estonci so že v Beogradu opozorili, da so neprijeten nasprotnik na gostovanjih," je še opozoril Kek. Slovenija je v Talinu Estonijo ugnala z 1:0.

"Računam, da bodo razprodane Stožice in gledalci v Ljubljani pravi velik zaveznik naše reprezentance na tekmi z Estonijo," je še povedal Kek, ki večjih težav pri sestavi ekipe ni imel. "Nekaj težav s poškodbo ima le Matej Mavrič, videli pa bomo, kaj bo prinesel konec tedna."

"Italija je zgodba za soboto ali nedeljo, zdaj bi bilo neodgovorno razmišljati o njih, čeprav so vodilna ekipa naše skupine. Koncentracija in proces dela sta osredotočena na Estonce," je še povedal Kek.

Na razpolago še nekaj vstopnic
Estonci so Nogometni zvezi Slovenije vrnili nekaj vstopnic, za katere se je NZS odločil, da jih sprosti v splošno prodajo prek spletne strani www.nzs.si/Vstopnice. Prodaja se bo začela v ponedeljek ob 12. uri.

Vratarji:
Vid Belec, Crotone
Jasmin Handanović, Maribor
Samir Handanović, Udinese

Obrambni igralci
Mišo Brečko, Köln
Boštjan Cesar, Chievo
Branko Ilić, Lokomotiva Moskva
Bojan Jokić, Chievo
Matej Mavrič Rožič, Kapfenberg
Marko Šuler, Gent
Miral Samardžić, Šerif Tiraspol
Mitja Viler, Maribor

Zvezni igralci
Armin Bačinović, Palermo
Valter Birsa, Genoa
Josip Iličić, Palermo
Andraž Kirm, Wisla Krakov
Robert Koren, Hull City
Aleksander Radosavljević, ADO Den Haag
Dare Vršič, Olimpija Ljubljana

Napadalci
Zlatan Ljubijankić, Gent
Milivoje Novaković, Köln
Tim Matavž, Groningen
Nejc Pečnik, Krila Sovjetov