Nad Matjaža Keka se je po porazu v Maksimiru usul plaz kritik. Foto: EPA
Nad Matjaža Keka se je po porazu v Maksimiru usul plaz kritik. Foto: EPA

Televizije po tekmi nisem gledal, lahko pa tudi rečem, da sem Dinamo pozabil in usmeril svojo pozornost na tekmo proti Hajduku.

Matjaž Kek
Matjaž Kek
Nekdanji selektor slovenske reprezentance Rijeko vodi od leta 2013. Foto: EPA

Po porazu z Dinamom iz Zagreba (3:0), ki je bil za Rečane nasploh prvi v sezoni, se je nanj usul plaz kritik. Kritizirajo ga znani in neznani, kar je predvsem posledica taktike, s katero se je njegova ekipa predstavila v Maksimiru.

Njegovim varovancem zamerijo predvsem to, da so v hrvaško prestolnico kot nič kolikokrat prej dopotovali prestrašeni, z obrambno taktiko, ki ni mogla obroditi sadov.

Jeličić: Kek ni trener, ki bi osvajal lovorike
Največ prahu je dvignila izjava nekdanjega nogometaša Hajduka in Dinama Joška Jeličića, ki pri hrvaški televiziji strokovno komentira tekme. "Rijeke ne vodi trener, ki lahko osvaja trofeje. V nedeljo sem videl dva trenerja, domači je želel zmagati, gostujoči pa je bil prevelik 'ziheraš', ki je imel v mislih le, da tekme ne izgubi. Spoštujem Keka, spoštujem njegove rezultate, toda mislim, da njegova nogometna filozofija ne osvaja lovorik. Ne da si tega ne bi želel, ampak ne zna. Ne izbira tudi igralcev, ki bi mu pri tem pomagali," je Keka ocenil Jeličić, ki je v času kariere igralca v Splitu postal sovražnik številka ena Hajdukovih navijačev, ker je prestopil v Dinamo.

Kek že pozabil Dinamo, z mislimi pri Hajduku
Slovenskemu trenerju po kritikah sicer ni lahko, a se z njimi preveč ne obremenjuje. "Če me želijo zamenjati, naj me zamenjajo. Prevzemam odgovornost za to, kar se je v Zagrebu zgodilo, sem pa že velikokrat podal svoje razmišljanje o medijskih obračunavanjih. Televizije po tekmi nisem gledal, lahko pa tudi rečem, da sem Dinamo pozabil in usmeril svojo pozornost na tekmo proti Hajduku," je dejal Kek.

Da je Mariborčan lahko miren, potrjujejo tudi izjave predsednika kluba Damirja Miškovića, ki meni, da si kritik ni zaslužil, in verjame, da njegov klub čaka še lepa prihodnost pod Kekovim vodstvom.

Slaba predstava v hrvaški prestolnici
Kekova Rijeka je v Zagrebu klonila prvič letos. Po skromnem prvem polčasu je v 64. minuti za Dinamo po prodoru in podaji Domagoja Antolića najprej iz bližine zadel El Arbi Hilal Soudani. V 83. minuti je vodstvo gostiteljev po prostem strelu z glavo podvojil Leonardo German Sigali, končni izid pa je po veliki napaki vratarja Ivana Vargića, ki je slabo podal, s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil Alžirec Soudani v 92. minuti. Dinamo ima na prvenstveni lestvici na vrhu pet točk naskoka pred Rijeko, še dodatne štiri pred Hajdukom, ki je tretji.

Televizije po tekmi nisem gledal, lahko pa tudi rečem, da sem Dinamo pozabil in usmeril svojo pozornost na tekmo proti Hajduku.

Matjaž Kek