Matjaž Kek in Jan Oblak na novinarski konferenci. Foto: BoBo
Matjaž Kek in Jan Oblak na novinarski konferenci. Foto: BoBo

Slovenija bo tekmo odigrala pred polnimi Stožicami. Ljubljanski stadion je razprodan prvič po juniju 2015 in tekmi z Anglijo. "Zadovoljstvo vseh nas vlada že pred tekmo. Zmagali smo v eni stvari. Lepo je slišati, da je stadion razprodan. Fantom sem povedal, da to ne sme biti obveza oziroma pritisk, ampak zadovoljstvo. Čaka nas velika tekma, velik nasprotnik. Imamo toliko motiva, izzivov, da moramo uživati v trenutku," je v uvodu povedal Kek.

Kek je v zadnjih dneh na Brdu, kjer je vadila reprezentanca, že uigraval nekatere taktične zamisli, verjetno bodo v prvi postavi obračun s Poljsko začeli Jan Oblak, Jure Balkovec, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Petar Stojanović, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Josip Iličić, Roman Bezjak in Andraž Šporar.

Prenos tekem s Poljsko in Izraelom bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Tako v petek kot v ponedeljek se bo studijski del začel ob 20. uri.

Selektor Slovenije je pojasnil, da so zadnji dnevi minili v sproščenem vzdušju in brez poškodb: "Videl sem dobre in slabe stvari. Vidi se, da so nekateri na začetku sezone, nekateri imajo že nekaj tekem. Najpomembnejši je odnos. Vsi skupaj se še iščemo. To so tekmovalne tekme, tistemu, ki bo kapnilo, v redu, tistemu, ki ne, pač ... Nihče ni večen. Vidita se želja, odgovornost."

Ob njem je na novinarski konferenci sedel Jan Oblak in Kek se ni mogel izogniti vprašanju, ali bo on v petek nosil kapetanski trak, saj Bojan Jokić zaradi kartonov nima pravice nastopov proti Poljski. "Bil je eden od 22 kapetanov, ker Jokić jutri ne sme igrati," je sklenil. "Pričakovanja so, da bomo odigrali dobro tekmo, da pokažemo na igrišču, kar znamo. Gremo po zmago, tako kot na vsaki tekmi do zdaj. Upam, da bomo po koncu tekme srečni," je povedal Oblak.

Kek: Razprodan stadion ne sme pomeniti pritiska

Glavni poljski nevarnosti Lewandowski in Piatek

"V enem letu se je veliko spremenilo. Nov selektor, nova zgodba, nove kvalifikacije. Za nazaj nima smisla razmišljati. Treba je gledati v prihodnost. Smo sredi kvalifikacij, vse možnosti so odprte. Vedno bom dal vse od sebe. Pomagal bom ekipi, selektorju, Sloveniji, da skupaj ustvarimo veliko stvar in rezultat," se je na zadnje leto ozrl prvi zvezdnik slovenske vrste.

Slovenija je na prvih štirih kvalifikacijskih tekmah zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami. Pri tej je še nekaj nejasnosti glede kadra, saj še ni potrjen nastop Kamila Glika, jasno pa je, da bo v vratih namesto Wojciecha Szczesnyja Lukasz Fabianski. Glavna zvezdnika bosta v napadu, Robert Lewandowski in Krzysztof Piatek, tako da selektor Poljske Jerzy Brzeczek ni preveč zaskrbljen zaradi odsotnosti še enega izvrstnega strelca Arkadiusza Milika.

V ponedeljek bodo izbranci Matjaža Keka odigrali še drugo domačo kvalifikacijsko tekmo v tem sklopu, takrat v Stožice prihaja Izrael, za to tekmo pa so vstopnice še na voljo.

Kek ni zadovoljen s številom točk, zato umetniški vtis ne šteje
Poljaki samozavestni na treningu v Stožicah

Sorodna novica Jan Oblak: S paparaci se ne obremenjujem

Skupina G, 5. krog:
IZRAEL - SEVERNA MAKEDONIJA 1:1 (0:0)
Zahavi 56.; Ademi 64.

Petek ob 20.45:
SLOVENIJA - POLJSKA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

AVSTRIJA - LATVIJA

Lestvica:                           
POLJSKA             4  4 0 0  8:0 12
IZRAEL              5  2 2 1  9:8  8
AVSTRIJA            4  2 0 2  7:6  6
SLOVENIJA           4  1 2 1  7:3  5
SEVERNA MAKEDONIJA  5  1 2 2  6:8  5
LATVIJA             4  0 0 4  1:13 0

Posnetek celotne novinarske konference: