Matjaž Kek je pohvalil tudi mladega debitanta Josipa Iličiča, ki je poskrbel za atraktivne poteze:
Matjaž Kek je pohvalil tudi mladega debitanta Josipa Iličiča, ki je poskrbel za atraktivne poteze: "Če ob drugem stiku žogo 'zarola' s peto, potem se po domače reče, da ima 'jajca'. Ampak, hvala Bogu, ko bi le imel več takih." Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren
Robert Koren bo v roku nekaj dni sprejel odločitev o svoji prihodnosti. Foto: MMC RTV SLO
Kek: Maribor-Ljubljana - punci, ki ju težko primerjaš

Selektor Matjaž Kek po srečanju ni skrival zadovoljstva: "Pravijo, da je prva najslajša. Naša je sladka. Odigrali smo zelo, zelo solidno tekmo. Jaz upam, da so ljudje, ki so gradili Stožice, ljudje, ki so danes prišli v Stožice, in ljudje, ki stojijo za to reprezentanco, zadovoljni. Jaz sem. Vsaka zmaga je pomembna za samozavest."

Od zdaj naprej z "dvema dnevnima sobama"
Mariborčan Kek se ni želel opredeliti bodisi za Stožice bodisi za Ljudski vrt: "Lahko rečem, da imamo od zdaj naprej dve dnevni sobi, eno bolj vijolično in eno, ki je bolj zelena. Kakor koli, ni pomembno, kje igramo: v Kopru, Ljubljani, Mariboru ali Lendavi, pomembno je, da reprezentanca zmaguje. Včeraj sem užival v dvorani, danes v stadionu. Bodimo veseli in ponosni na to."

Kdor se ne bo podredil ekipi, bo letel
Že 3. septembra pa Slovenija v uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Mariboru gosti Severno Irsko. "To je bil dogodek, cirkus, zdaj pa se gre za 'pike'. Čez 16 dni je že nova zgodba. Življenje je pač eno samo dokazovanje. Vemo, kakšne probleme smo že imeli s Severnimi Irci. Kako pomemben je dober začetek, smo tudi videli v prejšnjih kvalifikacijah, ko smo remizirali na Poljskem. Lahkomiselnosti ne bom dovolil. Kdor se ne bo podredil ekipi, bo letel ven. Mi štartamo v tej skupini kot četrtopostavljeni, a smo sposobni vsakega premagati."

Koren: Septembra bomo še boljši
Kapetan Robert Koren je enakega mnenje kot selektor o zadovoljivi slovenski igri: "Občutki so zelo dobri, pokazali smo dobro igro proti močni reprezentanci, ki je igrala na SP-ju, in zasluženo zmagali. Pohvalil bi ljudi, ki so se borili za ta objekt, in ustvarili prekrasen ambient. Pričakujem, da bomo septembra še na višji ravni, saj je tokratni termin dokaj neugoden. Eni še urejamo svoj status, drugi so poškodovani, tretji sredi priprav." Kdaj bo Koren dobil novega delodajalca? "V kratkem, mogoče danes (sreda, op. a.), mogoče jutri (četrtek (op. a.))," je bil skop Korošec.

Radosavljevič: Navijači cenijo naš trud
Podobno kratek je bil o svojem novem klubu tudi drugi ključni mož sredine igrišča Aleksander Radosavljevič: "Upam, da si bom čim prej uredil status." Kako pa je Kranjčan občutil razpoloženje v Stožicah? "Občutek je bil dober tako kot v torek na košarki. Tudi tokrat so navijači pokazali, da cenijo naš trud. Za samozavest je pomembno, da se zmaga, zato optimistično in pozitivno gledamo proti prihajajočim kvalifikacijam."

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov iz srednega večera v Športnem parku Stožice.

Kek: Maribor-Ljubljana - punci, ki ju težko primerjaš