Kek z izborom ni presenetil. Foto: MMC RTV SLO
Kek z izborom ni presenetil. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič
Kek je vpoklical tri vratarje, ker je imel Samir Handanovič težave s poškodbo. Foto: MMC RTV SLO

"Kljub težavam, ki jih imamo s kartoni in poškodbami nekaterih igralcev, je to kader, ki se zaveda odgovornosti in naših možnosti v teh dveh tekmah. Res je, da Čehi kotirajo visoko in imajo v svojih vrstah največje zvezdnike svetovnega nogometa, ampak ob vsem dolžnem spoštovanju, to je za nas le toliko večji motiv," je izbor pokomentiral Kek.

Dodal je, da želi, da ekipa ostane v igri za najvišja mesta v kvalifikacijski skupini, ne glede na to, kateri nasprotnik stoji na drugi strani.

"Pečnik je odločen in pogumen"
In zakaj se je odločil prav za Pečnika, ki je sicer v prvem delu sezone igral na Češkem: "Nejc Pečnik je novo ime na seznamu, saj imamo nekaj težav s poškodbami v konici napada. Poškodovan je Burgič, počasi se vrača Matavž, ki pa bo za zdaj, v dogovoru s selektorjem U-21 Kavčičem, ostal v reprezentanci U-21. Pečnik ima prepotrebne predrznost, odločnost, pogum, agresivnost in bi lahko prišel prav v teh dveh tekmah, nenazadnje pa je dobro igral tudi v zadnjih tekmah v državnem prvenstvu." Na seznamu so tokrat kar trije vratarji.

Tekma bo naslednjo soboto v Mariboru. Obe reprezentanci imata po štirih odigranih tekmah sedem točk.

Izbor selektorja Matjaža Keka:
Vratarji:
Samir Handanovič (Udinese), Jasmin Handanovič (Mantova), Aleksander Šeliga (Mik CM Celje)
Obramba: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Grenoble), Branko Ilič (Betis), Bojan Jokič (Sochaux), Dominic Maroh (Nürnberg), Aleš Mejač (NK Maribor), Mitja Morec (Slavija Sofia), Marko Šuler (Gent)
Sredina: Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Domžale), Andrej Komac (Djurgardens), Robert Koren (WBA), Aleksander Radosavljevič (Tom Tomsk), Mirnes Šišič (Crvena Zvezda), Anton Žlogar (Omonia)
Napad: Zlatko Dedič (Frosinone), Zlatan Ljubijankič (Gent), Milivoje Novakovič (Köln), Nejc Pečnik (Mik CM Celje).

S. J.