24-letni Elvedin Džinič bo prvič oblekel dres slovenske reprezentance. Foto: Marko Madžarac
24-letni Elvedin Džinič bo prvič oblekel dres slovenske reprezentance. Foto: Marko Madžarac
Matjaž Kek
Matjaž Kek verjame v svoje fante. Foto: MMC RTV SLO
Majhen tekmec, majhne skrbi

Novinec v reprezentanci je branilec Maribora Elvedin Džinič, v zvezni vrsti, kjer lahko še pride do nekaterih sprememb, je spet Dare Vršič. Tekma s San Marinom bo 12. avgusta v Mariboru.

Kek prepričan, da ne bo neumnosti
"Slovenija je na tej tekmi izrazit favorit. Prepričan sem, da bomo dovolj pametni, da si ne bomo s kakšnimi neumnostmi otežili dela. Seznam igralcev je takšen, kot je. Nekaj težav ima Novaković, ki pa povečuje intenziteto treninga. Ima željo, zaveda se, da bi na tekmi proti San Marinu lažje prišel do gola, ki bi mu dal samozavest," pravi Kek, ki tudi tokrat ne računa na tiste, ki še nimajo urejenega statusa oziroma so brez klubov.

Tri točke so nujne
Slovenija je po šestih odigranih tekmah v skupini 3 na petem mestu. Zbrala je osem točk, toliko kot Češka. Dve več ima Poljska, pet točk več in tekmo več ima Severna Irska, vodi pa Slovaška, ki je na šestih tekmah osvojila 15 točk. Do konca ciklusa bo Slovenija igrala še proti Poljski doma (9. septembra) ter proti Slovaški (10. oktobra) in San Marinu (14. oktobra) v gosteh.

Seznam igralcev za tekmo s San Marinom:
Vratarja:
Samir Handanović (Udinese), Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam);

Branilci:
Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Grenoble), Elvedin Džinič (Maribor), Bojan Jokič (Sochaux), Matej Mavrič (Koblenz), Marko Šuler (Gent);

Vezisti: Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Wisla Krakov), Robert Koren (WBA), Nejc Pečnik (Nacional), Aleksander Radosavljevič (Tom Tomsk), Dare Vršič (Politehnica Temišvar);

Napadalci: Zlatan Ljubijankič (Gent), Tim Matavž (Groningen), Milivoje Novakovič (Köln), Etien Velikonja (Hit Gorica).

Majhen tekmec, majhne skrbi