Začenja se nov ciklus tekmovanj slovenske nogometne reprezentance. Foto: Reuters
Začenja se nov ciklus tekmovanj slovenske nogometne reprezentance. Foto: Reuters

Na seznamu je tudi prvi zvezdnik Slovenije Jan Oblak, manjkal pa bo Josip Iličić, ki se je po dolgi odsotnosti z nekaj minutami v soboto vrnil na zelenice v klubskem dresu Atalante.

Kek je marca v Dohi preizkusil nekaj novih nogometašev in tudi tokrat je na seznam uvrstil obrambni dvojec David Brekalo-Gregor Sikošek, ki sta odigrala obe tekmi proti Hrvaški in Katarju v deželi gostiteljici letošnjega svetovnega prvenstva. V izbrano vrsto se vrača Leo Štulac, ki je sezono pri Empoliju končal z golom za zmago nad Atalanto.

Slovenija bo tekmovanje v Ligi narodov začela z domačo tekmo proti Švedski, ki bo 2. junija ob 20.45. Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški. Kekovi varovanci bodo nato pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo – 12. junija ob 20.45 v Stožicah proti Srbiji.

Kek bo podrobnosti seznama predstavil na četrtkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

Seznam Slovenije za Ligo narodov

Vratarji: Jan Oblak (Atletico), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Pacos de Ferreira), Martin Turk (Parma);
Branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Jure Balkovec (Karagümrük), Miha Blažič (Ferencvaros), Martin Milec (Maribor), Žan Karničnik (Ludogorec), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking);
Vezisti: Jasmin Kurtić (PAOK), Benjamin Verbič (Legia Varšava), Miha Zajc (Fenerbahče), Domen Črnigoj (Venezia), Sandi Lovrić (Lugano), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Leo Štulac (Empoli), Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Mura);
Napadalci: Andraž Šporar (Middlesbrough), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Blaž Kramer (Zürich), Žan Celar (Lugano).