Achille Webo si je ob zadetku poškodoval ramo. Foto: EPA
Achille Webo si je ob zadetku poškodoval ramo. Foto: EPA
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku je bil neustavljiv za obrambo Luksemburga. Foto: EPA

Rusom je zmago z glavo zagotovil Aleksandr Keržakov v 82. minuti, ki je v igro vstopil šele nekaj minut pred tem. Z novim zadetkom, že 25. v ruskem dresu, se je Keržakov le na gol približal najboljšemu strelcu Rusije Vladimirju Besčastnemu. Rusi bodo pred odhodom v Brazilijo igrali še dve tekmi, v Oslu z Norveško in v Moskvi z Marokom. Rusi bodo na SP-ju igrali v skupini H z Alžirijo, Južno Korejo in Belgijo.

"V tem trenutku je najbolj pomembno, da se kondicijsko pripravimo. Po intenzivnih treningih je bilo zelo težko igrati, saj so bili nosilci igre utrujeni. V napadu mora žoga hitreje krožiti, zadovoljen pa sem z obrambo. Najbolj sem vesel, da se nihče ni poškodoval," je pojasnil ruski selektor Fabio Capello.

Iranci so pred odhodom na mundial pokazali zaskrbljujočo strelsko formo, saj so tudi prejšnjo prijateljsko tekmo proti Belorusiji, ki so jo odigrali med pripravami v Avstriji, končali brez zadetka. Iranci bodo v skupini F igrali z Bosno in Hercegovino, Argentino in Nigerijo.

Kamerunci v drugem polčasu strli Makedonce
Nogometaši Kameruna so v avstrijskem Kufsteinu ugnali Makedonijo z 2:0. Na prvi prijateljski tekmi pred SP-jem sta za afriško ekipo zadela Pierre Webo (52.) in Maxim Choupo-Moting (84.).

V četrtek bodo izbranci Volkerja Finkeja na istem prizorišču igrali še eno tekmo, njihovi nasprotniki pa bodo Paragvajci. Na SP-ju bodo Kamerunci igrali v skupini A z domačini, Hrvati in Mehičani.

Prijateljske tekme:
AVSTRALIJA - JUŽNA AFRIKA 1:1 (1:1)
Cahill 14.; Patosi 13.

RUSIJA - SLOVAŠKA 1:0 (0:0)
Keržakov 82.

ČRNA GORA - IRAN 0:0

MAKEDONIJA - KAMERUN 0:2 (0:0)
Webo 52., Choupo-Moting 84.

BELGIJA - LUKSEMBURG 5:1 (2:1)
Lukaku 3., 23., 54., Chadli 71., de Bruyne 90./11-m; Joachim 13.

SRBIJA - JAMAJKA 2:1 (2:0)
Tadić 13., Kolarov 22.; Seaton 53.




Torek:
JAPONSKA - CIPER
MOLDAVIJA - KANADA
FRANCIJA - NORVEŠKA

Sreda:

JUŽNA KOREJA - TUNIZIJA
ŠKOTSKA - NIGERIJA
DANSKA - ŠVEDSKA

Četrtek:

LATVIJA - ESTONIJA
LITVA - FINSKA

Petek:

IRAN - ANGOLA
ŠVICA - JAMAJKA
ANGLIJA - PERU
ŠPANIJA - BOLIVIJA
ČILE - EGIPT
AVSTRIJA - ISLANDIJA