Cristiano Ronaldo je prvi strelec tako Premier lige kot Lige prvakov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je prvi strelec tako Premier lige kot Lige prvakov. Foto: EPA
Bojan Krkić
Bojan Krkić postaja pri 17 letih nepogrešljivi člen Barcelone. Foto: Reuters

Že po prvih četrtfinalnih tekmah Lige prvakov je bolj ali manj jasno, da nas konec aprila v polfinalu čaka veliki obračun Manchester Uniteda in Barcelone. Oba evropska velikana sta na gostovanju pri Romi oziroma Schalkeju naredila odločilni korak za napredovanje.

"To je za nas izvrsten rezultat. Pokazali smo veliko discipline, vendar smo imeli na začetku drugega polčasa tudi veliko sreče. Roma je imela nekaj lepih priložnosti za izenačenje, ki pa jih ni izkoristila. To so tiste stvari, ki odločajo nogometno tekmo," je bil po zmagi 2:0 seveda zadovoljen Ferguson.

Kako huda je Vidićeva poškodba ?
Med strelce se je spet vpisal trenutno nedvomno najboljši nogometaš sveta Ronaldo, ki je na 36. letošnji tekmi dosegel že 36. zadetek in je s 7 goli tudi prvi strelec Lige prvakov. Zmago je zasenčila poškodba branilca Nemanje Vidića, ki so ga po poškodbi kolena odnesli z igrišča. Kako huda je njegova poškodba, bo znano danes. "Molim, da je z njim vse v redu, ker je nepogrešljiv člen naše obrambe," pravi Ferguson.

Spalletti: "Premagali so nas z italijansko igro"
Trener Rome Lucciano Spalletti ni mogel skriti razočaranja: "Veste, zakaj so nas premagali z 2:0? Zato ker so pokazali kakovost najboljše italijanske ekipe. Bili so daleč večji Italijani od nas. Igrali so točno tako, z italijansko taktiko. Njihovo težišče je v obrambi, vendar z izjemnim presingom na sredini in z neverjetno preobrazbo, ko ukradejo žogo. Takoj jih je pet v napadu."

Rijkaard navdušen nad Krkićem
Trener Frank Rijkaard po zmagi v Gelsenkirchnu (0:1) ni mogel skriti navdušenja nad edinim strelcem Bojanom Krkićem, ki je povsem zasenčil zvezdnika Thierryja Henryja in Samuela Eto'oja. "Prezadovoljen sem z njegovo igro, saj je na igrišču naredil vse pravilno. Vsaka odločitev, ki jo sprejme, je pravilna. Vidiš njegova leta in veš, da gre za izjemnega igralca. Zasluži si posebne pohvale," ni skoparil s komplimenti Rijkaard.

Drugi najmlajši strelec v Ligi Prvakov
Krkić je postal pri 17 letih in 7 mesecih postal drugi najmlajši strelec v Ligi prvakov. Mlajši od njega je bil le Peter Ofori-Quaye, ki je za Olympiakos zabil gol pri 17 letih in 195 dnevih.

R. K.