Aleš Kokot bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Foto: Rtv Slo
Aleš Kokot bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Foto: Rtv Slo
Patrick Kluivert
Patrick Kluivert je v Angliji pokazal manj od pričakovanega. Foto: epa

Občasni slovenski nogometni reprezentant Aleš Kokot, dosedanji član Hita Gorice, je odšel k nemškemu drugoligašu Greuther Fürthu.

Z nemškimi delodajalci je 25-letni branilec podpisal dveletno pogodbo. Član Greuther Fürtha, ki je v pravkar končani sezoni zasedel peto mesto, je tudi vratar Borut Mavrič.

Schweinsteiger ostaja pri Bayernu
Eden izmed največjih talentov nemškega nogometa Bastian Schweinsteiger je podaljšal pogodbo z Bayernom iz Münchna. 20-letni vezist ostaja pri nemškemu državnemu in pokalnemu prvaku do 30. junija 2009.

Kluivert se seli v Španijo
Nekdanji nizozemski reprezentančni napadalec Patrick Kluivert je iz angleškega Newcastla prestopil v špansko Valencio.

28-letni nogometaš je bil prost igralec, z novim klubom pa je podpisal triletno pogodbo. Kluivert je začel kariero v Ajaxu, med drugim pa je igral tudi v Mianu in Barceloni.

Sammer odhaja iz Stuttgarta
Mathias Sammer je po samo eni sezoni odstopil s položaja trenerja nogometašev Stuttgarta. Sammer je imel s klubom, ki je osvojil peto mesto in ostal brez Lige prvakov, triletno pogodbo.

Zeman zapustil Lecce
Češki trener Zdenek Zeman je zapustil italijanskega nogometnega prvoligaša Lecce, potem ko mu v klubu niso ponudili podaljšanje pogodbe.

Težave Makedoncev z letom v Erevan
Turške oblasti so v četrtek zvečer letalu z makedonskimi nogometaši, ki so bili na poti na kvalifikacijsko srečanje v Armenijo, prepovedale prelet preko turškega ozemlja. Zakaj so turške zračne sile letalo prestregle, še ni znano.

Varga se seli v Belgijo
Kapetan nogometnega kluba Domžale Velimir Varga je podpisal dveletno
pogodbo z belgijskim prvoligašem Charleroijem.