Ker Rooney zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Villarrealu, ne bo smel igrati, bo vse breme na Ruudu van Nistelrooyu. Foto: EPA
Ker Rooney zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Villarrealu, ne bo smel igrati, bo vse breme na Ruudu van Nistelrooyu. Foto: EPA
Diego Forlan
Diego Forlan bo za Villarreal igral na srečanju proti Lillu. Foto: EPA
Lionel Messi (levo)
Lionel Messi (levo) je postal Španec. Argentinski biser je v dozdajšnjem delu sezone poleg Samuela Eto'oja eden izmed boljših posameznikov v dresu katalonskega velikana. Foto: EPA

Na Old Traffordu bo manjkalo nekaj poškodovanih igralcev, poleg tega pa je kaznovan napadalec Wayne Rooney. V angleškem prvenstvu je Manchester v soboto doma izgubil z Blackburnom (1:2).

Pri portugalskih prvakih je nevaren Nuno Gomes. V zadnjih dveh domačih tekmah je zadel petkrat. Pred srečanjem je strateg rdečih vragov Alex Ferguson dejal: "Evropski večeri na Old Traffordu so nekaj posebnega. Prepričan sem, da bomo kljub nepričakovanemu porazu proti Blacburnu deležni velike podpore."

O odsotnosti Rooneya pa je dejal: "Imamo Ruuda van Nistelrooya in Paula Scholesa, ki lahko končata akcije v napadu. Če bosta dobila dovolj uporabnih žog, bomo uspešni." Zanimiv dvoboj 2. kroga Lige prvakov v skupini C bo prenašala tudi TV Slovenija. V drugi tekmi skupine C bo Lille gostil Villarreal.

V skupini B bo Arsenal gostil Ajax, ki mu letos v domačem prvenstvu ne gre po načrtih, vendar pa trener Topničarjev Arsene Wenger opozarja svoje varovance, da gre za zelo kakovostno ekipo. Pred tekmo je Francoz povedal: "Ajax je mlada ekipa, ki lahko ob dobrem dnevu premaga vsako veliko evropsko ekipo." Pri Londončanih ne bosta igrala kaznovana Jens Lehmann in Robin van Persie, poleg njiju pa so poškodovani še Thierry Henry, Dennis Bergkamp in Gilberto. Njihov nastop je vprašljiv. V drugi tekmi skupine B bosta igrala švicarski Thun in češka Šparta Praga.

Udinese je v Serii A nanizal tri poraze. Vprašanje, če ima na tekmi proti Barceloni možnosti za presenečenje. Pri Kataloncih so se pred srečanjem razveselili dejstva, da je mladi up Argentinec Lionel Messi pridobil špansko državljanstvo in bo odslej lahko nastopal tudi v španskem prvenstvu, saj pri Barci kot trije tujci nastopajo Ronaldinho, Samuel Eto'o in Rafael Marquez. Na srečanju Panathinaikos - Werder bosta moštvi po uvodnih porazih poizkušali ostati v boju za osmino finala.

Bayern (skupina A) je po rekordnem bundesligaškem nizu zmag v soboto padel na realna tla in pravi čas dobil opozorilo. Pri Bavarcih se po poškodbi gležnja vrača Michael Ballack. Oliver Kahn pravi: "K sreči smo izgubi tekmo v državnem prvenstvu, zdaj bomo lahko le igrali nogomet in ne poleg tega še razmišljali o rekordu." Juventus, ki zaenkrat nadzira položaj v Serie A, bo gostil Rapid. Vse razen zmage stare dame, bi bilo veliko presenečenje.

LIGA PRVAKOV - 2. krog, torkove tekme

Skupina A:
BAYERN - CLUB BRUGGE
JUVENTUS - RAPID

Lestvica:                            
JUVENTUS            1  1 0 0  2:1  3 
BAYERN              1  1 0 0  1:0  3 
CLUB BRUGGE         1  0 0 1  1:2  0 
RAPID               1  0 0 1  0:1  0 

Skupina B:
AJAX - ARSENAL
THUN - SPARTA PRAGA

Lestvica:                            
ARSENAL             1  1 0 0  2:1  3 
AJAX                1  0 1 0  1:1  1 
ŠPARTA PRAGA        1  0 1 0  1:1  1 
THUN                1  0 0 1  1:2  0 

Skupina C:
BARCELONA - UDINESE
PANATHINAIKOS - WERDER

Lestvica:                            
UDINESE             1  1 0 0  3:0  3 
BARCELONA           1  1 0 0  2:0  3 
WERDER              1  0 0 1  0:2  0 
PANATHINAIKOS       1  0 0 1  0:3  0 

Skupina D:
LILLE - VILLARREAL
MANCHESTER UNITED - BENFICA (prenos na TV SLO 2)

Lestvica:                            
BENFICA             1  1 0 0  1:0  3 
MANCHESTER UNITED   1  0 1 0  0:0  1 
VILLARREAL          1  0 1 0  0:0  1 
LILLE               1  0 0 1  0:1  0