Po zmagi nad Interblockom Nafta ostaja na drugem mestu. Foto: MMC RTV SLO
Po zmagi nad Interblockom Nafta ostaja na drugem mestu. Foto: MMC RTV SLO
Domžalčani do zmage v zadnjih minutah
Gorici ni uspel preobrat

NAFTA : INTERBLOCK 3 : 0
V neposrednem obračunu za drugo mesto na lestvici je Nafta prepričljivo končala Interblockov niz šestih tekem brez poraza. Če v 4. minuti Luk ne bi ubranil strela Zahore, bi se stvari verjetno odvile v drugo smer, tako pa so Lendavčani počasi prišli v ritem. Napadli so silovito in kar trikrat žogo spravili za hrbet vratarja Rozmana. Ljubljančani, ki so bili bleda senca ekipe iz prejšnjih kol, so bili šokirani. Njihovi poskusi, da ogrozijo domačo mrežo, so bili slabi, ko pa je v 51. minuti Iličić moral z igrišča, je bila tekma odločena. Tik pred koncem bi Nafta svojo prednost lahko še povečala, a sta bila Gerenčer in Jankovič nenatančna.

PRIMORJE : MARIBOR 0 : 0
Primorje je že drugič v tej sezoni uspelo remizirati z Mariborom. Ajdovci so pod vodstvom novega trenerja Vjekoslava Lokice igrali bolje kot do zdaj, pa čeprav so manjkali Selimi, Mlakar in Tomažič. Na drugi strani tudi Mariborčani niso bili popolni, toda to ne opravičuje njihove pasivne igre v prvem polčasu. V nadaljevanju je sodniška trojka zaradi prepovedanega položaja razveljavila dva regularna gola, po enega na vsaki strani. V zaključku je bilo Primorje bliže zmagi, a je Mariboru vseeno uspelo zadržati točko. Vijoličasti že dvanajst tekem zapored niso izgubili in so že zelo blizu osvojitvi naslova jesenskega prvaka.

DOMŽALE : LUKA KOPER 3 : 1
Po sedmih tekmah brez zmage je Domžalčanom le uspelo osvojiti tri točke. Vlado Badžim je uspešno debitiral na klopi državnih prvakov, čeprav je dolgo časa kazalo na novo domžalsko tragedijo. Koprčani so namreč povedli že v 17. minuti in bili tudi v nadaljevanju prvega dela nevarnejši od nasprotnika. Ko je Badžim v igro poslal Juninha in Apatiča so Domžale le prevzele pobudo. Najprej je Elsner izenačil na 1:1, potem pa je Koprčanom začelo primanjkovati moči. Juninho in Benko sta kanarčke prikovala na dno prvenstvene lestvice in v domžalsko slačilnico vsaj za nekaj dni vrnila mir.

MIK CM CELJE : HIT GORICA 3 : 2
Tekma v Celju je bila skrajno zanimiva. Začelo se je z neverjetno napako Nebojše Kovačeviča, ki je za Gorico zapravil popolno priložnost. Nato so se zbudili Celjani in svojo premoč kronali s kar tremi zadetki. Celjska ekipa je očitno mislila, da je s tem storila dovolj za sedmo zmago v sezoni, toda Goričani se niso predali. Najprej je v polno le zadel Nebojša Kovačevič, nato pa je Kršič z izjemnim strelom v 81. minuti znižal na 3:2. Tik pred koncem je imela Gorica celo priložnost za izenačenje, a je zmaga vseeno ostala v Celju. Serija dobrih rezultatov Gorice je prekinjena, je pa to povezano tudi z odsotnostjo izkušenega Osterca.

LABOD DRAVA : RUDAR 0 : 1
Tudi vrnitev Ziliča Ptujčanom ni pomagala iz krize. Na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah so doživeli že šesti poraz. Tokrat so sicer pustili nekoliko boljši vtis kot v prejšnjih kolih, toda na koncu vseeno štejejo točke. In te so domov odnesli igralci Rudarja, ki so dosegli svojo drugo zmago v gosteh v tej sezoni. Strelec zmagovitega gola je bil v 25. minuti Perič. Prav on je moral v 60. minuti zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico, toda Drava tudi številčne prednosti ni uspela izkoristiti. S tem, ko je na koncu Junuzoviču ubranil enajstmetrovko, je vratar Ptuja Murko celo preprečil še hujši poraz.

Urban Laurenčič

Domžalčani do zmage v zadnjih minutah
Gorici ni uspel preobrat