Vlado Badžim je optimist. Foto: RTV SLO
Vlado Badžim je optimist. Foto: RTV SLO

Koprski nogometaši bodo premiero v letošnjem Pokalu Uefa doživeli v Hercegovini. V četrtek jih čaka obračun s Širokim Brijegom.
Po dveh lanskih porazih proti bolgarskemu Litexu brez doseženega zadetka čaka "kanarčke" tudi tokrat težko delo. Številni odhodi igralcev in negotovost v klubu gotovo niso voda na njihov mlin. Povrh vsega je njihov nasprotnik izkušeno in kar kakovostno moštvo brez finančnih težav.



Velika želja po dokazovanju

"Težko je kar koli napovedovati, vendar sem optimist. Poskušali bomo odigrati, kot znamo. Moji igralci imajo veliko željo po dokazovanju, in prav to bomo poskusili izkoristiti, tako da bo naše glavno orožje prav agresivna igra, s katero bomo poskušali nadoknaditi nekatere primanjkljaje. Tudi Široki Brijeg ni brez napak, tako da si obetam pozitivnega izida. Če bi se iz Bosne vrnili neporaženi, bi bil takšen izid za naše mlado moštvo velik uspeh," pravi trener Vlado Badžim.

Tudi predsednik Mladen Rudonja vlogo favorita prepušča Širokemu. Amer Jukan, ki je prišel v klub tik pred sobotno tekmo superpokala proti Domžalam (1:2), še ne bo mogel igrati. Tekma se bo začela ob 21.00.

C. R.