Liverpool je bil na prvi tekmi boljša ekipa, toda Manuel Neuer je ostal nepremagan. Foto: Reuters
Liverpool je bil na prvi tekmi boljša ekipa, toda Manuel Neuer je ostal nepremagan. Foto: Reuters

Prva tekma na Anfieldu se je končala brez zadetkov in nemški mediji so bili polni hvale na račun odlične kolektivne obrambne igre, ki jo je skoval prej močno kritizirani trener Niko Kovač. Po tej tekmi so Bavarci nanizali zmage proti Herthi, Borussii iz Mönchengladbacha in Wolfsburgu s skupno gol razliko 12:1.

Poln samozavesti in v bojevitem duhu Kovač pričakuje nocojšnji obračun z Liverpoolom in izpostavlja enega igralca: "Ves svet bo gledal to tekmo. To je vrhunec ne le za igralce, temveč tudi za medije in navijače. Moramo zmagati, in ta tekma bo zagotovo prinesla zadetke. Potrebujemo podporo s tribun, kot je nismo že dolgo videli. To je vrsta tekma, ki jo ima rad predvsem Ribery."

Kaj pravijo stavnice?

Na stavnicah je favorit za zmago v Münchnu Bayern, ki ima kvoto 2.15. Remi je vreden 3,60, zmaga Liverpoola pa 3,50.

Zanimivo je, da stavnice ob ponudbi, kdo se bo uvrstil naprej, večjo kvoto ponujajo na Bayern (1,90), medtem ko je za uvrstitev Liverpoola v četrtfinale kvota 1,80.

Bayern bo precej oslabljen, saj zaradi kartonov ne bosta mogla igrati Joshua Kimmich in Thomas Müller. Poškodovana sta Corentin Tolisso in Kinsley Coman, vprašljiv je nastop Davida Alabe in Arjena Robbena.

Bayern, neporažen na zadnjih osmih tekmah Lige prvakov, naskakuje osmi zaporedni četrtfinale. Nazadnje mu je spodletelo v sezoni 2010/11, ko ga je izločil Inter.

Liverpool klonil na zadnjih štirih gostovanjih
Medtem ko se je pri Bayernu v zadnjih tednih krivulja obrnila navzgor, je obratno pri Liverpoolu. Redsi so po remijih z Manchester Unitedom in Evertonom vrh Premier lige prepustili Manchester Cityju. Razpoloženje pred potjo v München je dvignila nedeljska zmaga s 4:2 proti Burnleyju.

"To bo velika tekma. Bayern je ekipa svetovnega razreda, zato se moramo dobro braniti na vseh ravneh in biti samozavestni ob posesti žoge. Zdaj, ko so ujeli formo bo še težje. Rezultat prve tekme nam daje priložnost, to bo odprta tekma," meni trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Liverpool je, upoštevajoč lansko sezono, izgubil štiri zaporedna gostovanja v Ligi prvakov ‒ proti Romi, PSG-ju, Crveni zvezdi in Napoliju. V tej sezoni je na gostovanjih zabil le ne gol, pa še tega iz enajstmetrovke.

Klopp ne bo mogel računati na poškodovane Gomeza, Lovrena, Keitaja in Oxlada Chamberlaina.

Sreda ob 21.00:
BAYERN ‒ LIVERPOOL (0:0)

Verjetni postavi
Bayern: Neuer; Rafinha, Sule, Hummels, Alaba, Thiago, Martinez, Gnabry, James, Ribery, Lewandowski.
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Salah, Firmino, Mane.

Lyon v tej sezoni še brez poraza v Ligi prvakov
Brez golov se je končala tudi prva tekma med Barcelono in Lyonom. Katalonci vstopajo v obračun kot veliki favoriti, a se zavedajo, da so Francozi vse prej kot naiven nasprotnik. V tej sezoni Lige prvakov še niso izgubili tekme, med drugim so v gosteh premagali tudi Manchester City.

Ob 21.00:
BARCELONA ‒ LYON (0:0)

Verjetni postavi
Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitić, Arthur, Dembele, Suarez, Messi.
Lyon: Lopes; Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy, Ndombele, Aouar, Tousart, Fekir, Dembele, Depay.