Žreb se je poigral z usodo velikih ekip. Foto: EPA
Žreb se je poigral z usodo velikih ekip. Foto: EPA
Par Chelsea - Barcelona je bil izžreban prvi. Foto: EPA

Žreb v Nyonu se je znova poigral z usodo velikih ekip. Chelsea in Barca sta se v tem delu tekmovanja srečala že lani, napredovali so Angleži. Bayern ima na Milan slabe spomine iz sezone 2002/03, ko je v skupini obakrat izgubil z 2:1.



Največ pozornosti bo zagotovo vzbudila ponovitev lanskega nepozabnega dvoboja med Chelseajem in Barcelono. Povratna tekma bo tokrat v katalonski prestolnici, spomini na marčevsko v Londonu pa so še kako sveži. Odlično srečanje se je končalo s 4:2, potem ko so angleški prvaki že po 20 minutah vodili s 3:0. Na prvi tekmi so bili boljši Španci z 2:1.

"Maščevanje ni prava beseda. Dvoboj bo izredno zanimiv, saj gre za moštvi, ki sta trenutno v najboljši formi v Evropi. Standard v Ligi prvakov je izredno visok, zato ne moremo govoriti o sreči ali nesreči pri žrebu," je dejal trener Barcelone Frank Rijkaard.

Na sloviti angleški stavnici William Hill sta po žrebu favorita za končno zmago Barcelona in Juventus. Ob njunem morebitnem naslovu boste za vsak vloženi evro dobili pet evrov. Sledijo Chelsea (6/1), Inter in Lyon (oba 8/1).

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme, torek, 21. februarja, ob 20.45:
REAL MADRID - ARSENAL
BAYERN - MILAN
BENFICA - LIVERPOOL
PSV - LYON

Sreda, 22. februarja, ob 20.45:
CHELSEA - BARCELONA
WERDER - JUVENTUS
AJAX - INTER
GLASGOW RANGERS - VILLARREAL

Povratne tekme bodo 7./8. marca, z izjemo srečanja Inter - Ajax, ki bo na sporedu 14. marca.