Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com

Dolgo je kazalo, da se bo Maribor iz vročega Carigrada vrnil le z zadetkom zaostanka, potem ko je svoj prvenec dosegel Mark Strajnar.

Toda nesporni favorit dvoboja, ki naj bi se v kratkem okrepil še z Brazilcem Fredom iz Manchester Uniteda, je v tretji minuti sodnikovega dodatka prek Dušana Tadića unovčil enajstmetrovko in bo tako v Ljudski vrt prišel s kar zajetno prednostjo.

Menim, da nas je ta zadnji gol nekoliko oddaljil od uresničitve naših sanj. Če bi ostalo 2:1, bi te sanje trajale še sedem dni in bi bile pred uresničitvijo. Toda tudi 3:1 je v redu.

Damir Krznar, trener NK Maribor

Strajnar: Žogo sem moral le še poriniti v gol
"Iskreno se zadetka čisto od začetka akcije ne spomnim. Spomnim se, da sem videl Jojota, ko se je obrnil in dobil žogo. Videl sem, da desni bočni branilec malce zamuja, rekel sem, da moram preprosto iti. Jojo me je na srečo videl, mi podal izjemno žogo, tako kot zna. Vse, kar sem moral storiti, je bilo, da sem jo porinil v gol," je svoj prvenec po tekmi za uradno spletno stran NK Maribor pokomentiral Strajnar in dodal: "Mislim, da je bil eden izmed boljših trenutkov, ki bi si jih lahko izbral. Na to sem zelo ponosen."

V Ljudskem vrtu lahko pričakujejo dobro tekmo
Na povratnem srečanju, ki bo prihodnji četrtek v štajerski prestolnici, bodo vijoličasti torej lovili zaostanek dveh zadetkov, a Strajnar ostaja optimističen. "Zadeneš en gol in si takoj zraven. Sploh v Ljudskem vrtu, kjer je vzdušje izjemno. Mislim, da se lahko zgodi kar koli. Gledalci lahko pričakujejo dobro tekmo," je še obljubil Strajnar.

Nogometaši Fenerbahčeja bodo v Ljudskem vrtu branili prednost dveh zadetkov. Foto: EPA
Nogometaši Fenerbahčeja bodo v Ljudskem vrtu branili prednost dveh zadetkov. Foto: EPA

Krznar obžaluje zadetka iz prekinitev
S predstavo svojih varovancev je bil lahko zadovoljen tudi trener NK Maribor Damir Krznar, ki pa obžaluje predvsem tretji zadetek, ki so ga vijoličasti z bele točke prejeli tik pred koncem obračuna. "Menim, da nas je ta zadnji gol nekoliko oddaljil od uresničitve naših sanj. Če bi ostalo 2:1, bi te sanje trajale še sedem dni in bi bile pred uresničitvijo. Toda tudi 3:1 je v redu. Občutili smo ta Fenerbahče, videli, kako so močni. Toda pomembneje je, da smo videli, da imamo moč tudi mi in lahko nekaj pokažemo. Ko smo trpeli, smo trpeli skupaj," je za klubsko spletno stran pojasnil mariborski strateg.

Trener Maribora: Vse je relativno dobro delovalo
Obenem verjame, da bi imel klub z Ljudskega vrta z večjim številom odigranih tekem v domačem prvenstvu in posledično boljši fizični pripravljenosti tudi boljše možnosti. "Utopično bi bilo pričakovati, da se zlahka braniš proti takšni ekipi. Vse je relativno dobro delovalo, toda obžalujemo, da smo od treh golov dva prejeli iz prekinitev, enega po kotu, drugega z 11 metrov. To je morala biti naša priložnost in ne njihova, toda utrujenost je opravila svoje. Ne morem pa se otresti občutka, če bi imeli v slovenski ligi od 10 do 15 tekem takšne intenzivnosti, ko toliko tečemo in se tako borimo, nobeni ekipi v Evropi ne bi bilo lahko proti nam," je še poudaril.

Krznar: Žal nam je, da ni ostalo pri 2:1
Ikwuemesi po zapravljenih priložnostih odrešil Celjane
Odzivi po tekmah Fenerbahče – Maribor in Celje – Neman Grodno