Damir Krznar Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar Foto: www.alesfevzer.com

"Flora je estonski prvak, ki ima v svojem moštvu štiri reprezentante. To pomeni, da gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmagovati. Igrajo napadalen nogomet, kar nam ustreza," je dejal trener Celja Damir Krznar.

Dodal je še, da meni, da je njegova ekipa na podobno visoki ravni, zato se upa, da bo njegovim varovancem uspelo preskočiti estonsko oviro, čeprav jih ne vidi kot favorite. "Flora ima višji koeficient od nas, zato vloge favorita ne želimo sprejeti," je v zvezi s tem povedal Krznar.

Besede svojega trenerja je potrdil tudi celjski vezist Luka Bobičanec. "Flora je resna ekipa, ki jo moramo spoštovati, a menim, da smo tudi mi dovolj kakovostni, zato hočemo in moramo napredovati," je dejal Medžimurec v celjskih vrstah.

Celjska ekipa precej dražja

Transfermarkt ekipo Celja ocenjuje na 12,44 milijona evrov. Ivan Brnić je z 1,2 milijona najvrednejši igralec, sledita Žan Karničnik in Aljoša Matko s po milijonom. Za primerjavo - Flora je vredna 3,59 milijona, nihče od igralcev, ki so večinoma Estonci, pa ne presega vrednosti 300.000 evrov.

Najbolj vroč igralec v celjskem moštvu je zagotovo branilec Žan Karničnik, ki se je po odličnih predstavah v reprezentanci na evropskem prvenstvu v Nemčiji že vrnil v Celje in bo v sredo zagotovo v kadru. "Na Euru je pokazal, iz kakšnega testa je, zato se bodo zanj zagotovo zanimali številni klubi. Tako on kot tudi vsi mi moramo biti ponosni na njegove dosežke," je dejal Krznar. Dodal je še, da Karničnik ni potreboval nobenih posebnih priprav, saj je bil že v tekmovalnem pogonu. Dobil je nekaj dni odmora, po katerih je bil ponovno na razpolago trenerju in soigralcem.

Krznar je izrazil tudi zadovoljstvo nad tem, da v njegovi ekipi ni težav s poškodbami. "To, da so vsi zdravi, je najpomembneje. Mislim, da smo dovolj dobro uigrani za prvo tekmo. Morda je edina težava ta, da je prva preizkušnja že kar evropska, saj pred tem nismo imeli resnih prvenstvenih tekem," je imel pomisleke Krznar.

Hrvat na klopi Celja je prav tako zadovoljen s tem, da je njegovo moštvo kadrovsko popolnjeno. "Dobili smo to, kar smo pričakovali. Če se bo med prestopnim rokom pokazala še priložnost za kakšno okrepitev, bomo to vsekakor poskušali izkoristiti, a se nam v tem trenutku nikamor ne mudi," je dejal hrvaški strateg.

LIGA PRVAKOV
1. PREDKROG, prva tekma

Sreda ob 18.00:
FLORA TALIN (EST) – CELJE

Povratna tekma bo 16. julija ob 19.00.