Trenutno vodilna ekipa v Serii A je Juventus. Foto: EPA
Trenutno vodilna ekipa v Serii A je Juventus. Foto: EPA

Poteza tekmecev je razjezila Massima Cellina, predsednika Brescie, ki ima sedež v epicentru pandemije koronavirusa. V pogovoru za Corriere dello Sport je začetke treningov označil kot neresne in zavajajoče, obenem trdi, da je v teh časih vsaka misel na žogo greh.

"Vse je treba premakniti na naslednjo sezono. Čas je za realizem, gospodje. To je kuga sodobnega časa. Nogometa še nekaj časa ne bomo mogli igrati," je sprva povedal Cellino.

Brescia je eno od mest v italijanski severni deželi Lombardiji, ki jo je epidemija novega koronavirusa najbolj prizadela. Število smrtnih žrtev v Lombardiji je v soboto preseglo število 3000.

Sorodna novica Predsednik Napolija de Laurentis ukazal moštvu, naj začne trenirati

Kolege iz drugih prvoligaških klubov je nato pozval k treznemu razmišljanju: "Prvenstvo moramo prestaviti na naslednje leto. Če kdo želi neke lovorike, naj jih vzame. Tega ne govorim, ker je Brescia zadnja na lestvici, zadnji smo zasluženo."

Cellino je pripravljen namreč sprejeti tudi odločitev, da njegov klub brez nadaljnjega boja izpade v nižji rang tekmovanja.

Lazio prestavil začetek treningov
Pisali smo že, da je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis ekipi zabičal, naj začnejo treninge v sredo, 25. marca. Enako naj bi razmišljali tudi pri Cagliariju.

Drugouvrščena ekipa prvenstva, Lazio, ki bi treninge morala začeti jutri, pa se je zadnji hip premislila in to sporočila na svoji spletni strani. Do preklica rimski klub odpoveduje treninge.

Wolfsburg razjezil nemško javnost
Vodstvo nemškega nogometnega kluba Wolfsburg je sporočilo, da se njihovi nogometaši v ponedeljek vračajo na treninge, s čimer so razburili domačo javnost, ki se bojuje proti novemu koronavirusu.

"Trenutno je stanje tako, da bomo 4. aprila znova igrali. Četudi gre za nerealna pričakovanja, se moramo na to pripraviti," je dejal športni direktor moštva Jörg Schmadtke, ki dodaja, da bodo premor v Bundesligi po vsej verjetnosti podaljšali do 20. aprila.

Treningi bodo prilagojeni, kot dodajajo v klubu. Moštvo bo sprva vadilo zgolj v prostorih za fitnes, in sicer v skupinah s po štirimi nogometaši v različnih terminih. Pripravljene bodo štiri garderobe, ki jih bodo po vsakem treningu razkužili. Pred treningom pa bodo vsem nogometašem izmerili temperaturo.