Branko Ivanković bo sedel na vročo klop Dinama. Foto: EPA
Branko Ivanković bo sedel na vročo klop Dinama. Foto: EPA
Zlatko Kranjčar
Zlatko Kranjčar, ki so ga po svetovnem prvenstvu odpustili z mesta selektorja hrvaške reprezentance, je trenutno brez pogodbe. Foto: EPA

O odhodu Kužeja se je po slabih evropskih predstavah v evropskih pokalih špekuliralo že nekaj časa. Idilo in visoke ambicije nogometašev Dinama je presekal izpad iz Pokala Uefa, ko jih je zločil francoski Auxerre. Od takrat se je Kužejev stolček neprestano tresel.

Zagrebčani, ki so jim strokovnjaki napovedovali sprehod do novega naslova, skupaj s Hajdukom vodijo v državnem prvenstvu. V nedeljo je ekipa z daleč najvišjim proračunom na Hrvaškem izgubila proti Šibeniku (1:2).

Mamić je bil presenečen
Kuže, lani je Dinamo popeljal do naslova prvaka, je že pred dnevi izjavil, da mu je težko delati v okolju, kjer se vsak dan piše o njegovi morebitni zamenjavi. "Z Jožo sva velika prijatelja in velika dinamovca. Zato se je tudi odločil, da je ta poteza najboljša za klub," je dejal podpredsednik Dinama Zdravko Mamić, ki trdi, da je presenečen nad Kužejevim odhodom.

Ivanković bo v Zagrebu leto in pol
Branko Ivanković je nazadnje vodil Iran. Podpisal je enoinpolletno pogodbo. "Ne bežim od odgovornosti. Vem, kakšne cilje ima ekipa. Prišel sem v veliki klub z ekipo, ki ima moč in znanje," je povedal Ivanković, ki je imel bogato ponudbo iz Kitajske. "Naš cilj je Evropa in vse bomo podredili temu," je dejal predsednik modrih Mirko Barišić

Povsem v senci Kužejevega slovesa je bila predstavitev nove okrepitve, Jorgeja Sammirja Cruza Camposa, ki bo tako že peti Brazilec v Dinamovem dresu.