Foto:
Foto:
Aleš Kokot (Gorica).
Latvijski Skonto je kar s 4:0 odpravil Rhyl iz Walesa.

Novogoričani se kljub povprečni predstavi iz estonske prestolnice vračajo z visoko zmago, ki bi jim morala čez teden dni zadoščati za uvrstitev v 2. predkrog. Slovenski prvaki so izkoristili vse priložnosti, na drugi strani pa so gostitelji zapravljali priložnosti tudi iz najbolj ugodnih položajev. Goriški vratar Mitja Pirih je v 73. minuti obranil celo enajstmetrovko Vjačeslavu Zahovaiku.

Kršič podal in efektivno zadel
Novogoričani so povedli v 29. minuti, ko je Admir Kršič poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji kapetan Miran Srebrnič in z glavo zadel levi zgornji kot domačih vrat. V začetku drugega polčasa so gostitelji zastreljali dve lepi priložnosti. Najprej je mimo gola streljal Reim, nato pa je v 58. minuti "smrtno" priložnost zapravil Zahovaiko. Tudi strela Piiroje sta bila preslaba za Piriha. Neučinkovitost se je domačim kmalu maščevala.

Odlični Kršič je najprej zadel s prostega strela z okrog 20 metrov (72.), dve minuti kasneje pa je usodo Estoncev zapečatil Aleksander Rodič. Med obema zadetkoma je Pirih obranil enajstmetrovko Zahovaiku, ki je nato v 80. minuti le zadel. Piko na i lepi zmagi je v 88. minuti dodal Saša Panič. Domači poraz je v sodnikovem podaljšku ublažil Sander Post.

V četrtek bosta v predkrogu Pokalu Uefa nastopila še Maribor Pivovarna Laško in Primorje. Prvi bodo gostovali pri makedonskem Kratovu, drugi pa pri malteškem Marsaxlokku. Obe tekmi bosta ob 20.00.

FLORA           2 - 4           GORICA 
Zahovaiko 80.       Srebrnič 30.       
Post 90.            Kršič 72.          
                    Rodič 74.
Panič 88. --------------------------------------- Kaalma Pirih Jääger Mavrič Allas Srebrnič Piiroja Kokot Klavan Šabec Reim Puš Haavistu Živec ** Viikmae Panič Saharov * Kršič Zahovaiko Rodič *** Lindpere Šturm * -------------------------------------- * 84./Post * 71./Komac ** 83./Šuler *** 90./Burgič 1.000; Sodnik: Craig THOMSON (Škotska)
Ostali izidi:                         
                       
SLIEMA WAND. (MAL) - KAUNAS (LIT)  0:2
POBEDA (MAK) - PYUNIK EREVAN/ARM   1:3
ŠIROKI BRIJEG (BiH) - NEFČI (AZR)  2:1
WIT (GRU) - HB TORSHAVN (FER.OT.)  5:0
GOMEL (BLR) - SK TIRANA (ALB)      0:2
SKONTO (LAT) - RHYL (WAL)          4:0
ŠERIFF (MOL) - JUENESSE (LUKS)     2:0
LIENFIELD (S. IRS) - HJK (FIN)     0:1  
KR REYKJAVIK - SHELBOURNE (IRS)    2:2  
                                      
    Povratne tekme bodo 21. julija.