Vito Plut se je v uvodnem krogu Prve lige si izkazal s tremi zadetki. Bo izvrstno strelsko formo nadaljeval tudi v četrtek proti Videotonu? Foto: Marko Madžarac
Vito Plut se je v uvodnem krogu Prve lige si izkazal s tremi zadetki. Bo izvrstno strelsko formo nadaljeval tudi v četrtek proti Videotonu? Foto: Marko Madžarac
Maribor v lovu na 3. krog

Mariborčani so letošnjo sezono začeli odlično. Najprej so na Madžarskem na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij z golom Dejana Mezge dosegli pomemben zadetek v gosteh, nato pa so v uvodnem krogu 20. državnega prvenstva s petardo (5:0) odpihnili kranjski Triglav. S tem so poslali lepo vabilo navijačem, ki lahko aktualnega državnega podprvaka v Ljudskem vrtu popeljejo v 3. krog.

Najbolj vroč igralec zagotovo Plut
Glavni adut ekipe Darka Milaniča bo nedvomno Vito Plut, ki je s tremi zadetki v Ljudskem vrtu v nedeljo pokopal Triglav. "Na prvi tekmi v Györu smo dosegli dober rezultat, zdaj upam, da nas bo prišlo spodbujat čim več gledalcev. Verjamem, da bomo izločili Videoton," je za uradno klubsko spletno stran povedal 22-letnik. O četrtkovem nasprotniku je še dodal: "Med prvim dvobojem smo spoznali, da imamo opravka z organizirano ekipo, vendar smo našli slabe točke. Skušali bomo izkoristiti naše prednosti tudi v povratnem obračunu, da uresničimo želje o uvrstitvi v naslednji krog."

Milanič: Skupaj z navijači nam lahko uspe!
"Imamo širok izbor igralcev, priprave potekajo po predvidenem programu, brez posebnosti. Ko sledimo njihovim izjavam, je opazno, da so tekmeci zelo samozavestni," je povedal trener vijoličastih Milanič. Sklenil je: "Na trenutke celo pretirano, prepričani so o napredovanju. Verjamejo, da so boljši od nas, naš namen pa je pokazati, da ni tako. Želimo si biti nevarni za gol, ne samo čakati oziroma braniti prednosti. Imamo pravo energijo in skupaj z navijači nam lahko uspe." Za tekmo z Madžari ne bo na voljo David Bunderla, ekipi pa so se na treningu že pridružili Armin Bačinovič, Timotej Dodlek in Goran Cvijanovič.

Lahko Gorica ponovi predstavo Kopra?
Precej težje delo čaka nogometaše Gorice, ki morajo za upanje po napredovanju doseči vsaj tri zadetke, ob predpostavki, da nobenega ne dobijo. Danski Randers, ki je lani državno prvenstvo končal na 10. mestu, je v Novi Gorici izkoristil nezbranost domače obrambe in trikrat premagal Vasjo Simčiča. En gol je dosegel Kasper Lorentzen, dva je dodal še Mikkel Cramer. Po obračunu pred slabim tednom dni je kazalo, da bo povratna tekma zgolj formalnost, a lahko varovanci Davida Peršiča veliko navdiha najdejo na torkovi tekmi med Koprom in zagrebškim Dinamom, ko so Koprčani vstali od mrtvih in po zaostanku s 5:1 po prvi tekmi skoraj napredovali v drugi krog (3:0).

Evropska liga, 2. predkrog, povratni tekmi:
Četrtek ob 19.00:
RANDERS (DAN) - HIT GORICA 3:0

Ob 20.30:
MARIBOR - VIDEOTON (MAD) 1:1

V krepkem tistku je izid s prve tekme.

Maribor v lovu na 3. krog