Kapetan Gorice Miran Srebrnič si želi zmage z 2:0. Foto: RTV Slo
Kapetan Gorice Miran Srebrnič si želi zmage z 2:0. Foto: RTV Slo
Viljem De Brea, predsednik ND Gorica Foto: RTV SLO

Hit Gorica bo kvalifikacije za Ligo prvakov, kjer se je lani prebila kar do 3. kroga, v sredo začela s tekmo proti albanskemu prvaku.
Trener Pavel Pinni začetne postave še noče razkriti, ima pa recept, kako si pred povratno tekmo zagotoviti miren spanec: Tirana ima zelo dobro ekipo. Izstopata izkušeni napadalec Altin Rraklli, ki ima izkušnje iz Bundeslige, ter vezni igralec Devi Muka. Naš cilj je ohraniti mrežo nedotaknjeno in zabiti vsaj en ali dva gola.

Dobili smo težkega nasprotnika. Možnosti za napredovanje so polovične. Na obeh srečanjih bo potrebno prikazati dobro igro, saj se le tako lahko nadejamo uvrstitve v drugi krog. Prijateljsko srečanje s Steauo je pokazalo, da se nimamo česa bati, da znamo tudi mi igrati nogomet. Le dovolj samozavestni moramo biti in že na prvi tekmi iztržiti ugoden rezultat. Zadovoljen bi bil z zmago z 2:0," je dejal kapetan Hita Gorice Miran Srebrnič.

"Srečali se bosta moštvi iz dveh majhnih držav. Slovenska reprezentanca ima nedvomno višji ugled od albanske, moštvi Gorice in Tirane pa imata izenačene možnosti za napredovanje. Skušali bomo presenetiti in se uvrstiti v nadaljnji krog," pravi trener albanskih prvakov Sulejman Starova. Poleti je klub zapustal bivši nogometaš Maribora Geri Čipi.

Tekma v Športnem parku v Novi Gorici bo v sredo ob 20. uri.

Sreda ob 20.00 (prenos na TV SLO 2):
HIT GORICA - TIRANA
Torek:
LEVADIA TALIN - DINAMO TBILISI
SLIEMA (MAL) - SHERIFF (MOL)
DINAMO MINSK - ANORTHOSIS (CIP)
NEFČI (AZB) - HAFNARFJÖRDUR (ISL)
KAIRAT (KAZ) - ARTMEDIA (SLK)
RABOTNIĆKI - SKONTO
Sreda:
HAKA (FIN) - PJUNIK (ARM)
HB (FERSKI OTOKI) - KAUNAS
GLENTORAN (S. IRSKA) - SHELBOURNE (IRS)
DUDELANGE (LUKS) - ZRINJSKI (BiH)
LIVERPOOL - TNS (WALES)

Povratne tekme bodo 19. in 20. julija.

Povezava: Uradna stran evropske nogometne zveze