Jordi Roura je v zadnjih dneh veliko razmišljal o začetni enajsterici. Foto: EPA
Jordi Roura je v zadnjih dneh veliko razmišljal o začetni enajsterici. Foto: EPA
Milan
Nogometaši Milana so že opravili trening na Camp Nouu. Foto: EPA
Massimiliano Allgeri
Massimiliano Allgeri je bil zelo previden z napovedmi. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba je bil maja lani v Münchnu junak finala Lige prvakov. V torek bo glavna nevarnost za vrata Schalkeja v Veltins Areni. Foto: EPA
Julian Draxler
Julian Draxler je blestel na porurskem derbiju proti Borussii iz Dortmunda (2:1). Schalke je po prestižni zmagi pridobil na samozavesti, čeprav ne bo igral poškodovani Klaas Jan Huntelaar. Foto: EPA

Katalonci so na prvi tekmi na San Siru razočarali, predvsem v drugem polčasu so bili neprepoznavni. Sledila sta še dva poraza proti madridskemu Realu (1:3 v kraljevem pokalu in 1:2 v prvenstvu).

"Ne razmišljamo o kritikah. V španskem prvenstvu smo v vodstvu, imamo 13 točk naskoka pred Realom, ki nas je izločil v pokalu. Madridčani imajo sijajno ekipo in vsakemu moštvu se lahko zgodi tak poraz. Ta sezona je bila odlična, tudi v torek zvečer si želimo zmago, ki bi veliko pomenila našim navijačem," je povedal branilec Gerard Pique.

Pred leti so navijači noreli ob uvrstitvi v Ligo prvakov ...
"Nekateri kritiki imajo kratkoročen spomin. Barcelona je v zadnjih sedmih letih trikrat zmagala v Ligi prvakov, pod vodstvom Franka Rijkaarda in Pepa Guardiole je na novo spisala zgodovino kluba. Pred 12 leti so navijači noreli ob golu Rivalda v zadnji minuti, kar je pomenilo, da se je Barcelona prebila v Ligo prvakov. Zdaj se je vse spremenilo," je razmišljal življenjski sopotnik priljubljene kolumbijske pevke Shakire.

Znajo igrati proti strnjeni obrambi
"Že pet sezon igramo proti strnjenim obrambam. V takih položajih se znajdemo. Milan je specialist za tako igro. Treba bo razširiti igro, prepričan sem, da lahko dosežemo veliko zadetkov. Igrali bomo z glavo, ne bomo se že od prve minute brezglavo pognali v napad," je še dodal Pique, ki je priznal, da vsi igralci zares pogrešajo trenerja Tita Vilanovo.

Tudi Xavi pripravljen za igro
Številni vidijo težave v Barce v trenerju Jordiju Rouri, ki je pomočnik Vilanove. Nima prave avtoritete in igra Kataloncev je v zadnjem mesecu precej slabša, Vilanova pa naj bi se po zdravljenju raka vrnil šele aprila. "Že več dni smo premišljevali o začetni enajsterici. Odločil sem bom šele jutri, tudi Xavi je pripravljen za igro, opravil je zadnje treninge," je dejal Roura.

Nosilci igre v soboto počivali
Lionel Messi na San Siru ni imel svojega večera, v soboto pa je proti Deportivu (2:0) vstopil šele po uri igre in dosegel že 40. zadetek v Primeri division v letošnji sezoni. Tudi Andres Iniesta in Sergio Busquets sta vstopila šele v zaključku sobotne tekme.

Arsenal je lani skoraj nadoknadil 0:4 s prve tekme
Milan je lani v osmini finala odpravil Arsenal na San Siru kar s 4:0, na stadionu Emirates pa se je tresel do zadnje sekunde, saj so topničarji že do odmora povedli s 3:0, potem pa jim v drugem delu ni uspelo več zadeti.
"Zelo veliko lahko izgubimo. Imamo zelo dober položaj s prve tekme, vendar na povratni tekmi se lahko še zelo veliko zgodi. Lani nas je Arsenal po porazu v Milanu z 0:4 skoraj izločil. To je zelo dobro opozorilo pred torkovo tekmo," je pojasnil Massimo Ambrosini.

Allegri: Treba bo zadeti vsaj enkrat
Pred devetimi leti je Milan v četrtfinalu Lige prvakov premagal Deportivo iz La Corune s 4:1, na Riazorju pa je klonil kar z 0:4.
"Če izpademo v Barceloni, to vsekakor ne bi bila katastrofa, saj prav nihče ni pričakoval, da bomo imeli po prvi tekmi tako lepo prednost. Vsi so mislili pred prvo tekmo, da nas bo Barca zanesljivo izločila. Zdaj moramo pozabiti na izid s prve tekme. Zavedamo se, da bomo pod velikim pritiskom, Barca bo napadala z vsemi močmi. Moramo zadeti vsaj enkrat, morda tudi dvakrat. Težko si bo priigrati priložnosti, saj ima Barcelona izjemno veliko časa žogo v svojih nogah. Na takih tekmah je potrebna tudi sreča, a brez discipline v igri seveda ne gre," je poudaril trener Massimiliano Allegri, ki je lahko zelo zadovoljen s predstavami svojih izbrancev v zadnjih dveh mesecih. Milan je na lestvici Serie A že na tretjem mestu, zaostaja le še dve točki za Napolijem.
V napadu ima Allgeri kar nekaj težav, Giampaolo Pazzini je poškodovan, Mario Balotelli nima pravice nastopa v Ligi prvakov.
Bayern proti Arsenalu brez poškodovanega Riberyja
Bayern je pred sredino povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Arsenalu ostal brez Francka Riberyja. Francoz si je poškodoval levi gleženj na zadnji prvenstveni tekmi proti Fortuni Düsseldorf, ki jo Bayern dobil s 3:2.
Kako dolgo bo Ribery odsoten, še ni jasno, namesto njega pa bo najverjetneje zaigral Arjen Robben, ki je okreval po poškodbi in je danes že treniral s soigralci. Proti Arsenalu pa bosta manjkala še kaznovana Bastian Schweinsteiger in Jerome Boateng. Bavarci so prvo tekmo v Londonu dobili s 3:1.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
BARCELONA - MILAN 0:2

Verjetni postavi:
Barcelona:
Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Fabregas, Pedro, Messi, Iniesta.

Milan: Abbiati, De Sciglio, Yepes, Zapata, Constant, Ambrosini, Montolivo, Muntari, Niang, El Shaarawy, Boateng.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



SCHALKE - GALATASARAY 1:1

Verjetni postavi:
Schalke:
Hildebrand, Učida, Höwedes, Matip, Kolašinac, Höger, Neustädter, Farfan, Draxler, Bastos, Pukki.

Galatasaray: Muslera, Eboué, Gökhan Zan, Semih, Riera, Sneijder, Selcuk Inan, Felipe Melo, Ham. Altintop, Drogba, Yilmaz.

Sodnik: Jonas Erikson (Švedska)



Sreda ob 20.45:
BAYERN - ARSENAL 3:1

MALAGA - PORTO 0:1

Odigrano prejšnji teden:
JUVENTUS
- Celtic 2:0 (1:0) 3:0
Matri 24., Quagliarella 65.

PARIS SG - Valencia 1:1 (0:0) 2:1
Lavezzi 66.; Jonas 55.

BORUSSIA DORTMUND - Šahtar 3:0 (2:0) 2:2
Santana 31., Götze 37., Blaszczykowski 59.

Manchester United - REAL MADRID 1:2 (0:0) 1:1
Ramos 49./ag; Modrić 66., Ronaldo 69.
RK: Nani 58./Manchester United

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.