Lautaro Martinez je v prvem polčasu dosegel dva zadetka. Foto: Reuters
Lautaro Martinez je v prvem polčasu dosegel dva zadetka. Foto: Reuters

Črno-modri so povedli že v 4. minuti, ko je po predložku Mattea Darmiana ob bližnji vratnici mrežo zatresel Lautaro Martinez. Po slabe pol ure igre je izenačenje Rafaela Leaa s sijajno refleksno obrambo preprečil kapetan Samir Handanović. Slovenski vratar se je izkazal tudi nekaj minut pozneje po strelu Alexisa Saelemaekersa.

Kazen za neizkoriščene priložnosti rdeče-črnih je prišla v 40. minuti, ko je Martinez zadel še enkrat, tokrat po podaji argentinskega rojaka Joaquina Corree.

Milan je imel v drugem polčasu nekaj polpriložnosti, mreža pa se je znova zatresla na drugi strani. V 82. minuti je napredovanje Interja v finale potrdil nemški reprezentant Robin Gosens, ki je na zelenico vstopil le tri minute prej.

Varovanci Simoneja Inzaghija bodo 11. maja v Rimu poskušali osmič zmagati v Coppi Italia. Nazadnje so pokal dvignili pred 11 leti.

Njihov tekmec na Olimpicu bo Juventus, ki je s skupnim izidom 3:0 izločil Fiorentino. Stara dama je pokal do zdaj osvojila 14-krat, lani je bila v finalu v Reggio Emilii z 2:1 boljša od Atalante.

Sorodna novica Vlahović ob vrnitvi v firenški "pekel" izžvižgan, Juventusu pomagal avtogol

Italijanski pokal

Polfinale, povratni tekmi:
INTER – Milan 3:0 (2:0) 0:0
Martinez 4., 40., Gosens 82.

Inter: Handanović, Bastoni (79./D'Ambrosio), de Vrij, Škriniar, Perišić (79./Gosens), Calhanoglu (73./Vidal), Brozović, Barella, Darmian, Correa (70./Sanchez), Martinez (70./Džeko).

Milan: Maignan, Hernandez, Tomori, Kalulu, Calabria (73./Gabbia), Tonali (46./Diaz), Bennacer (73./Krunić), Saelemaekers (46./Messias), Kessie, Leao (86./Lazetić), Giroud.

Sodnik: Maurizio Mariani


JUVENTUS – Fiorentina 2:0 (1:0) 1:0
Bernardeschi 32., Danilo 94.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 11. maja v Rimu.