Argentina brani lovoriko in lovi rekordni 16. naslov. Foto: Reuters
Argentina brani lovoriko in lovi rekordni 16. naslov. Foto: Reuters

Branilci naslova so zadeli v 88. minuti. Kar nekaj časa so čakali na potrditev zadetka, potem ko je v gneči in zmedi v kazenskem prostoru zadel rezervist Lautaro Martinez, ki je 15 minut predtem na zelenico vstopil namesto Juliana Alvareza. V sobi za VAR so nekaj časa pregledovali posnetek in zadetek na koncu le priznali.

"Bil sem na pravem mestu in potisnil žogo v mrežo. Takšne tekme so vedno zapletene, a moramo verjeti in igrati na isti način, kot vselej igramo," je dejal Lautaro Martinez. V vratih Čila je blestel 41-letni Claudio Bravo, ki je v preteklosti na Copi s svojimi obrambami Argentince že spravljal ob pamet.

V prvem polčasu se je zatresel tudi okvir čilskih vrat, ki ga je zadel Lionel Messi. Na stadionu MetLife v New Jerseyju, kjer bo tudi finale prihodnjega svetovnega prvenstva 2026, se je zbralo 82.000 gledalcev.

V skupini A je druga zdaj Kanada, ki je bila v Kansas Cityju z 1:0 boljša od Peruja. Kanadčani so v izenačenem obračunu izkoristili izključitev Miguela Arauja v 59. minuti. 15 minut pozneje je v hitrem protinapadu zadel Jonathan David.


Skupina A, 2. krog:
ČILE – ARGENTINA 0:1 (0:0)
Lautaro Martinez 88.

PERU – KANADA 0:1 (0:0)
David 74.
RK: Araujo 59./Peru

Vrstni red: Argentina 6, Kanada 3, Čile in Peru po 1 točko.